Här är det bara bra, slutade i hyfsad tid och åkte och hämtade barnen och lagade mat i lugn och ro. Jag tycker att torskrygg är bland det godaste man kan äta, men ett utmärkt vardagsalternativ är ryggfiléer av AlaskaPollock
Ganska så billig om man väljer en billigare fisksort i frysdisken, men tar en stund att laga. 382 kcal54,8 g protein12,7 g fett11,8 g kolhydraterFiskgratäng med räkor och dill, 4 port400 g fryst fiskblock (jag hade AlaskaPollock)salt, vitpeppar500 g räkor med skal (köpte frysta som jag tinade på hushållspapper på fat i 2 timmar)2 msk smör3 msk vetemjöl5 dl mjölk½ dl fryst dillsalt, vitpeppar1 dl riven ost1. 400 g fryst fiskblock (jag hade AlaskaPollock)salt, vitpeppar
Helst ska den lagas av tjocka filéer av färsk storsej, vilket väl är en utopi för de flesta av oss. Sådana finns redan av Alaskapollock i portionsbitar i 1-kilos förpackning av ett känt märke men inte i alla affärer
Min mamma brukade laga den ganska ofta när jag var liten. Skär fisken i portionsbitar (jag köper alltid alska pollock ryggfiléer, då är det redan fina portionsbitar)
Idag tycker jag aldrig att man ser folk laga höns längre. Lyckades någon elev undkomma den psykiska dagsedeln från frysta block av Alaskapollock med särskilt syrlig topping
Fisken för dagen var ryggfilé från alaskapollock (en produkt från Findus frysta sortmiment) men självklart går denna rätt att laga med vilken fisk man vill
Det är enkelt och gott att laga fisk. Här från vårt MSC-jobb vi gjorde i höstas, en lättlagad rätt med smak av citron, kapris, dill, spetskål, smörstekt fisk och en sketago syrlig gribiche