Den mesta maten lagades på vedspisen, som fick gå varm flera gånger per dag. Fetaost fungerar också bra, men den här färskosten gjord på mjölk från korna på Kittelberget blir mildare i smaken till den fina öringen
Jag var barnvakt hos en god vän och skulle laga middag. Eftersom barnen älskar fisk och svamp, så hade hon tagit fram kantareller, några rödingar och en öring ur frysen
Jag har inte riktigt haft någon inspiration på senaste tiden när det kommer till att laga mat och det kan bero på att jag bott på hotell samt flyttat in i ett kök med nada köksutrustning samt kryddor och så vidare
Och viktigaste av allt när det gäller stekning av fisk är att du använder smör, mycket smör, glöm alla dessa diettips och hälsokurer, det är bannlysta då det gäller bearbetning och tillredning av fisk, här har smöret en central roll och är med på att befästa och höja upp smakbilden i fiskköttet, allra helst skall du dessutom ösa fisken med smöret ett antal gånger under stekningen, när du lärt dig metoden blir du en mästare på att steka fisk och kan lägga till sidan alla andra uppmaningar om hur fisken bäst bör lagas och så märker du ganska snart att när man steker fisk så behöver man inte vända den i pannan den har nämligen öst sig till perfektion med en fin stekskorpa på undersidan och en lagom mjuk men ändå färdig och vacker färgton på ovansidan