Lövbiff. Lövbiff. Väl hemma blev det att ställa sig vid spisen och laga lite mat, idag blev det rullader av lövbiff med massa goda grejer i Receptet är enkelt och man behöver inte några specifika mått, jag brukar räkna på 1-2 skivor kött / person beroende på hur stora köttskivor jag har
Följ mig gärna på Instagram @millashalsoblogg och Twitter @millafunderar Lövbiffgratäng med ädelost. I går gjorde jag en riktigt god lövbiffgratäng original receptet kommer från Hemmets Journal ,men jag gjorde lite ändringar, så här kommer min variant
Nu får det bli tända ljus och en lövbiff under ädelosttäcke, givetvis ett gott rött vin till. Skiva purjolöken och strimla lövbiffen, stek på lövbiffen så att den får färg
Jag brukar ofta ha kvibille ädelost hemma och det blir supergod sås. Köpte lövbiff när jag var och handlade sist och det fick det bli till kvällsmat i dag
Lägg köttet i en ugnssäker form och varva små bitar av ädelost med kött. 500 g lövbiff, 4 stora bitar. ca 200 g ädelost. Kött 500 g lövbiff, 4 stora bitar 4 krm malen svartpeppar ca 200 g ädelost 3 dl vispgrädde Grönsaker 250 g aubergine (en liten) 1 knippa gul lök 200 g blomkål (en halv stor) 1 gul / grön paprika 10 coctailtomater 4 msk olivolja 2 tsk grovsalt Sås 4 dl sherry 2 mörk oxbuljong tärningar 7 dl creme fraige 1 klick smör Sallad 1 romansalladshuvud 12 små rädisor ½ rödlök Gräslök Dressing 2 msk olivolja 1 msk vitvinsvinäger 1 msk senap 2 krm salladskrydda
500 g lövbiff. 140 g gräddädelost. Strimla lövbiffen. Blanda soja, fond och pressad vitlök i en skål. Vänd ner köttstrimlorna och låt dem marinera medan gratängen förbereds
Lövbiffsrullader med ädelost och fikon, 4 pers. 8 stora skivor lövbiff100-150ädelost4 färska fikon, i kvartar3 dl grädde1 dl vatten2 msk kalvfondlite soya och svartpepparpersiljaLägg en bit ädelost och en fjärde dels fikon på varje lövbiff, rulla ihop och fäst med tandpetare. 8 stora skivor lövbiff. 100-150 ädelost