dill- och löjromssås. Laxsmet. Smörj 4 ugnsfasta formar à 2 dl med rikligt med smör. Skär lax- och koljafilén i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad
Jag serverade med kokt potatis och en kall löjromssås (bara majo, gräddfil, löjrom, dill, salt och peppar) men om man vill göra det lite finare så kan man alltid göra en god potatispuré till och och strunta i såsen (eller kanske kroketter eller liknande) och kanske ha lite frästa grönsaker till, var lite kreativ människa
Skär bort skinnet från laxfilén. Skär den och de rökta laxskivorna i bitar. Kör alltsammans i matberedare tills det är finhackat eller hacka fint med kniv
Lätt löjromssås Låt löjrommen rinna av i ett kaffefilter ca 30 min. Köp benfri laxfilé, med skinnet kvar och använd den jämntjocka mittbiten som ger vackrast skivor