Man kan till och med låtadegen ligga några dagar i kylen om man viker den då och då. Flytta baguetterna försiktigt när de är färdigjästa, lägg dem direkt på den förvärmda plåten
Brödet ska låta ihåligt när du knackar på det. Täck överdegbunken med plastfolie och en handduk. Igår kväll rörde jag ihop degen på några minuter sen formade jag dem till baguetter idag och gräddade
Täck med lock eller handduk och låt ståövernatten. När sedan jäsningen är klar så tar du ut den översta plåten, lägg ett bakplåtspapper på och stjälp upp degen
Jag föredrar att låtadegen jäsa i kylskåp men det går även bra i rumstemperatur. Jag brukar låta grytan stå med inne i ugnen under tiden som den värms upp
Mjöla bakbordet och degen. Skrapa försiktigt ut degen och vik den till ett avlångt paket. Dvs Ta tag i degen från vänstra sida och in i till mitten, höger sida in till mitten, uppifrån till mitten och nerifrån till mitten
I originalreceptet, som finns i boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red), står det att degen ska jäsa i två timmar, men jag brukar använda kall degvätska och låtadegen jäsa övernatten så att jag kan baka ut limporna direkt på morgonen istället
Bröden blir riktigt farligt goda och jag har svårt att låta bli dem när de är nybakta och varma. Han använder väldigt, väldigt lite jäst så degenbehöver många timmar på sig för att jäsa