I flera års tid har långlagadfläskkarréi tomatsås varit en av mina absoluta favoriträtter. När jag trodde att jag inte kunde göra den godare än jag redan gjort, upptäckte jag denna receptvariant
Blanda ingrediensernatill rubben på en skärbräda. Ugnsvärme. Torka av karrén och rulla den i rubben, klappa in rubben som blir kvar på skärbrädan i köttet
Det är väl egentligen en rätt för sommarens grillmiddagar och jag använda grillpannan (hence the os) men går säkert lika bra att göra grönsakerna iugnen
På morgonen tog jag ut den ur ugnen. Det började igår kväll. När jag kom hem från jobbet plockade jag ur köttet och lät skyn reducera på ganska hög temperatur på spisen
Imorse la jag ett stycke ordentligt örtsaltad och pepprad fläskkarréi en stor gryta tillsammans med grönsakerna, ett par burkar Mutti-tomater, lite lagerblad och enbär och en skvätt vitvinsvinäger
De ibland er som trots minaförföriskafrälsningsförsökintefallittill föga, och tagitfläskkarréntill era hjärtan, kan kanske lockas av den rara kalvbogen
Så känns det i alla fall, när man har långlagadfläskkarréi kylskåpet. Den här gången blev det en kubansk variant med lime där jag använde fläskkarrén från minveckohandling
Håkan har spenderat denna lediga fredag på egen hand, turat tillrökeriet, matshoppat och dessutom slängt in en fylld fläskkarré för att långlagas ugnen som senare ska intagas med en risotto
Jag rekommenderar verkligen alla som inte har testat en långlagadfläskkarré att göra det. Man har möjlighet att vakta kött iugnen, men vill kanske ända inte stå så länge i köket och ägna mycket tid åt maten
Krydda fläskkarrén runtom med salt och svartpeppar och lägg den ovanpå löken. En förutsättning är du kan lita på att dinugn är någorlunda pålitlig vad gäller att håla temperaturen
Planen var att äntligen laga "pulled pork" - långlagadgris med tex-mex-kryddor. Igår for jag till Skebo kött och införskaffade ett kilobenfrifläskkarré av finaste slag