Jag ville använda utskuren biff men det var slut så det blev ryggbiff i stället och inte fanns det några färska champinjoner så det fick bli hela på burk
I Marocko är det långkok som gäller. Åh, ryggbiff är så jäkla gott. Långkoken brukar tillagas i Tajine, en typ av lerkärl som har ett koniskt lock eller i Tangia, vilket är ett lerkärl
Till det kryddiga långkokta vildsvinet så serveraes rotfrukter som bakats i ugn med brynt örtsmör. Vilken musik passar en härlig ryggbiff med hemgjord bearnaissås
Det är bra om man smakar av ibland, om man använder en finare bit som entrecot eller ryggbiff kanske man inte behöver tillsätta nytt vatten, utan det kanske räcker med det vätska som köttet själv avger
Med bullbak på G och allmän vardagsstress hinner man ju inte koka långkok precis. Biff med pestobakade rotfrukter och balsamico glaze4 morötter8 stora potatisar2 palsternackor2 msk grön pestoolivoljasaltpeppar 4 bitar ryggbiff crema di balsamico1. 2 msk grön pestoolivoljasaltpeppar 4 bitar ryggbiff crema di balsamico
Nu har jag planerat och handlat mat för hela februari, så igår fick jag frysa in 5 kg köttfärs, 2 kg ryggbiff, 2 kg pepparbiff, 1 kg ost och 2 kg blomkål ^^. Där ska den alltså stå nu i typ 10 timmar fram till middagen, första gången jag provar långkok ^^ Hoppas inte lägenheten brinner ner nu bara, haha. 2 kg ryggbiff
Men när vi kom fram, blev det kalops eller något annat långkok. Min väninna hade köpt två fina ryggbiffar som vi skulle kalasa på, och jag skulle steka dem
Jag älskar spaghetti och köttfärssås, allra helst min långkokta bolognese på högrev. Jag gillar också en bit gott kött med goda tillbehör t ex plankstek eller grillad ryggbiff