Pulled pork har ju blivitsupertrendigt och viville också prova på detta tillsist, inteminst för att det låter himlasmidigt att stoppa in maten iugnen på morgonen och sedan inte göra något fram tillsmiddagen är färdig
Som jag har sagt tidigare så kan man passa på att göra långkok när man är föräldraledig och har hela dagarna på sig att leka hemma med bebisen och samtidigt ha en gryta iugnen
Jag gillarverkligen mat som sköter sig själv iugnen och detta recept är ett utmärkt exempel. Är man bara ute i god tid får man ett underbart saftigt kött som bara faller isär med minimalaarbetsinsatser
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Bryn köttet på hög värme så att det får en fin brun färg runtom,salta och peppra
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlökibitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Köttet serverades med ugnsrostadsötpotatis och en getostkräm. Viss mat man gör blir bara sådär helt fantastiskt god, alla smaker sitter perfekt och man bara njuter när man äter