Pulled pork ”Afelia” från min långkokbok. Rör om väl och ställ ner grytan på ett underlägg i långkokningspåsen, lägg på tyglocket och knyt till ordentligt
I söndags var jag hemma hela eftermiddagen och passade på att ägna mig åt ett hederligt långkok. Den första timmen luktade min gryta starkt från kanelen, men efter ytterligare en timme hade den doften försvunnit, så var inte rädda för att kanelen ska ta över, det gör den inte
Grillen byts mot långkok och grytor. 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 1 tsk kanel. Klicka för att maila detta till en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)Dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela via LinkedIn (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Tumblr (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Google+ (Öppnas i ett nytt fönster) 1 kg benfritt grytkött av nöt, t ex märgpipa, högrev eller fransyska. 1 tsk kanel
) Har tidigare - på jobbet faktiskt, till barnen - gjort pulled pork Afelia ur Birgitta Höglunds kokbok "Långkok för LCHF och Paleo" och nu använde jag mig av samma kryddmarinad och det passade kanon
Långkok är ju supergott, tyvärr tar man sig ju inte tid att göra det så ofta, men ska man ändå vara hemma en dag, kan ju lika gärna grytan stå på spisen och puttra, man får ju titta till den lite med jämna mellanrum och ge den en skvätt öl (som i detta recept) annars sköter den ju sig själv
Lunchen blev rester från gårdagens middag dvs ett koreanskt långkok på högrev. Ja vet långkok är inte förenat med en vardagsmiddag men kanske något för helgen
Framförallt i Afrika har de idag väldigt dålig tillgång till el och annat bränsle, så den här typen av icke-elektrisk långkokare kommer att underlätta vardagen för många