Långkok fläsksida recept

Långkokt fläsksida - Kakuni (角煮)

Långkokt fläsksida - Kakuni (角煮)

Långkoktfläsksida på japanska. Skär fläsksidan i lagom stora fyrkanter. ) Fläsksida som sjuds i 3-4 timmar, tills den är så mör att den smäääälter i munnen
Confiterad fläsksida

Confiterad fläsksida

Detta är tidskrävande men som alltid med långkok, så värt det. Blev helt kär i ett stycke kött för en tid sedan, nämligen confiterad fläsksida
Sköna bruna bönor

Sköna bruna bönor

Men någon gång ska vara den första och är man som jag, just nu inne på långkok, så är det här en toppenkandidat

Gröna Lund satsar på maten 2016

), mjuk taco med långkokt högrev, syrad grädde, chilirostad mandel och picklad lök, ceviche på kammussla med rökt chili, krispy taco med mörkokt fänkål med spiskummin och sötpotatiscreme samt chokladsmulkaka med banan och vit choklad
Porchetta

Porchetta

Höst, släktkalas och söndag = långkok. Fylld fläsksida på italienskt vis, även känt som porchetta. Vanligtvis när det blir långkok i det här hemmet så brukar det vara grytor, chili, pulled pork eller liknande, det är inte ofta jag gör stek
Å ena fläsksidan

Å ena fläsksidan

Ett äkta helgrecept, långkok och allt. Långbakad fläsksida med rotselleripuré, buljongkokt spetskål och stekt äpple

Blue Light Yokohama

Vi valde att skippa sushin denna gång och valde istället några japanska rätter, som var friterad tofu, långkoktfläsksida, beef tataki, krabb- och nudelsallad, tatsuta karaage (friterad kyckling) med red QP sås, edamame och till efterätt Goma Brûlée med vit sesam

Nu då….Confiterad fläsksida á la Rolfs Kök

Så snacka om långkok. Om ni följt min blogg, vet ni kanske att jag gjort ett par försök att återskapa mitt bästa matminne – fläsksidan på Rolfs Kök i Stockholm

50 år av matminnen

Men när vi kom fram, blev det kalops eller något annat långkok. En confiterad fläsksida sätter sina spår