Man kan med fördel frysa in bottnarna innan de skall användas, då är de lättare att skära. med konststycket att glömma kardemumman i tårtbottnarna (trots mitt förråd av detsamma
Jag vet, jag är urusel som använder färdiga tårtbottnar istället för att göra egna men jag får liksom inte till det och då tar jag ofta den lätta vägen
En halvfryst kaka är lättar att skära i jämna tårtbottnar och inte minst. Ett bra tips när man bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och man får höga och luftiga bottnar
Bottnen blir mjuka och lätta, till skillnad från amerikanska tårtbottnar som blir mer kompakta. 2 Fukta tårtbottnarna innan varje lager med saft eller liknande. 5 Jag tycker att det blir lättast att dela på tårtbottnen när den har svalnat och stått i kylskåpet ett tag, men allra enklast blir det om den varit fryst och hunnit mjukna något innan man delar den
Låt anslaget kallna och skär ut så det blir 3 tårtbottnar. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål
Lägg isär delarna med bakplåtspapper emellan så är de lätta att handskas med. Gjorde en variant på mormors klassiska sommartårta men med kardemumma i tårtbottnarna
Börja med att lägga Nutellan i varmt vatten en stund, så den blir lättare att arbeta med. Jag lät barnen göra den själva, det ända jag gjorde var att berätta för dem vad de skulle göra, hantera tårtbottnarna och grädden
Vänd till sist ner grädden med lätta rörelser, krämen ska bli slät och fluffig. Jag hade i ca 1 dl flädersaft i krämen och ca 1 dl som jag fuktade tårtbottnarna med, men ändå så blev flädersmaken i skymundan av de andra smakerna på något sätt. 1 dl som jag fuktade tårtbottnarna med, men ändå så blev flädersmaken i skymundan av de andra smakerna på något sätt