Här kommer en till idé på en enkel, unik och rolig hemmagjord julklapp. Rulla ungefär en msk stora billar och platta till lätt på en plåt och grädda i 190°C i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna
Det blir lätt en smärre festmåltid varje kväll med vin och efterrätt. Jag jämförde innehållet i köksskåpen med olika kakrecept och det enda, lite roligare än vanlig sockerkaka, som jag kunde få ihop var en kokoskaka med lime
Forma varje bit till en liten boll och platta till dem lätt. Ibland kan jag bli så sugen på småkakor, både på att baka dem och att äta dem… Och ibland har jag ganska tråkigt, bara för att det där som man borde göra inte känns speciellt roligt just då… Har man tur så infaller dessa två saker samtidigt, som idag, och då kan man ju inte göra annat än att sätta igång och baka lite, eller hur
Att åka till Tosselilla kan vara roligt. När en olycka händer lätt. Är roligt, men man ska passa sig för att hänga i lianer och svinga sig mellan destinationerna i hinderbanan
Och lätt som en plätt. Att kunna och känna sig snabb på att skala och hacka just lök kommer få dig att bli en bättre kock i köket och det kommer vara roligare
Så himla lätt att göra, och både god och nyttig. Denna gång var det dock inga tentor som väntade utan två heldagar med laborationer, riktigt roligt faktiskt
Rulla dem lite lätt mellan handflatorna så att de blir runda i formen. Vips har du den roligaste, gulligaste, sötaste, godaste och mest uppskattade desserten någonsin
Jag hade väldigt lätt fuktade händer när jag tryckte ut smeten, då fastnar den inte på händerna. Men nu gör jag en ny variant, den görs i långpanna och man slipper därmed hålla på med doppandet i choklad och kladdet runt det (även om det är roligt)
Låt rullen vila i kylskåp ett tag så är den lättare att skära. En roligkaka, av mördeg, som gör succé på barnkalas om man har valt fina färger, för istället för att göra flera olika sorters kakor kan man bara variera färgen på snurrkakorna
Superlätta att göra, har blivit väldans omtyckta av flera läsare och är sötade med enbart honung. Vilken tur att jag tycker att det är underbart roligt att arbeta med det jag gör då
Jag tog två teskedar och pyttsade sen ned smet i varje hål, lite meckigt och det blev några med för mycket smet men det kan man lätt pilla bort i efterhand
Detta blir istället en "lättare" frosting som bara blandar sig fint i munnen tillsammans med kakan. Den mjuka och lena mascarponen blandade sig fint med den lätt syrliga färskosten