Till Wincents 1-års kalas i helgen serverade jag en riktigt mumsigt härlig moussetårta, ja den blev närmare 9-10 cm hög. Fick testa min tårtring jag köpt nyligen och den är super att använda till just moussetårtor där man lätt vill få loss formen från tårtans sida, perfekt då tårtringen är ställbar från 16-30 cm, köpte min tårtring på Lyckas med mat. Dekorera tårtan med chokladrullar och frukt 1-års kalas i helgen serverade jag en riktigt mumsigt härlig moussetårta, ja den blev närmare
Rör ut lite av grädden i det smälta gelatinet för att det ska bli lättare att blanda med äggsmeten. Rör ut lite av grädden i det smälta gelatinet för att det ska bli lättare att blanda med mangopurén
Blanda grädden och chokladen väl (här ser det lätt ut som den skär sig först, men fortsätt blanda. (Lätt att tro att den skall vispas hårt, men då blir det oftast bara klumpar
Jag mixtrade lite med receptet och vips så vart det en med smak av fläder och en med hallon, lätta, luftiga men smakrika precis som jag vill ha en mousse
Vispa lätt samman ägg och socker, tillsätt det smälta smöret. För flera år sedan bakade jag denna moussetårta för första gången och jag tycker fortfarande lika mycket om den
Grädda i lätt smord springform med smörgåspapper i botten, 175º i ca 25 minuter. Botten. Blanda mandelmassa, ägg, choklad och mjöl med elvisp till en slät smet
Ett bra knep är att "slå" bunken lite lätt i bänkskivan så fördelas moussen jämt och fint. 1När bitarna är mjuka så mixa ihop (lättast att använda en mixerstav). 1Värm lemoncurd och vatten i kastrull och vispa slätt. 1Ta försiktigt ut den frysta moussetårtan ur formen. 1Häll sedan lemoncurdglazen över tårtan (ett bra knep är att ställa en bunke upp och ner på tex en plåt och placera den djupfrysta moussetårtan på
Det är lättare än man kan tro att så här få till en vacker god tårta att glädja gästerna med. Ännu en moussetårta från Katinkas Kitchen, denna gång med havtornsmousse och chokladmousse på den supermumsiga mandelmarängbotten
Lägg botten mot den gräddade ovansidan, vänd runt så du får den mjukare sidan uppåt (det gör också att det blir lättare att ta tårtan sedan) och sätt på kanten på formen