Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten
Till de senare hör en smörgåstårta på italienska, en smal variant hämtat från en gammal Arla-broschyr, och en skink- och frukttårta, ett klipp från en av mormors Allers-tidningar (för övrigt den tidning/de klipp som startade min receptsamling när jag var 15 år). Smörgåstårta på italienska /10p9 långskivor vitt bröd (jag brukar ta 3 skivor mörkt bröd, typ kavring)150 g gorgonzola10 marinerade soltorkade tomater1 dl urkärnade svarta oliver250 g Kesella2 dl lätt creme fraiche1 pressad vitlöksklyfta1 dl grovhackad basilika1 dl grovhackad ruccolaGarnering. Skink- och frukttårta /10p9 skivor bröd, skurna på längdenFyllning 1. 1½ dl lättmajonnäsgrönsallad6 stora skivor skinka10 skivor ost3 tomater10 cm gurkakonserverad persikakonserverad ananansblå vindruvor1 knippe persiljaKlipp bacon i små bitar och knaperstek det. 2 dl lätt creme fraiche. 1½ dl lättmajonnäs
Vi besökte vingården Bindella som ligger alldeles i närheten av Montepulciano och fick ta del av deras historia och tillverkning samt prova fyra av deras viner, två vita och två röda i samband med att de bjöd på en lättare lunch (antipasti)
Lätt sockerkaka till tårtbotten. Potatismjölet gör kakan extra lätt och porös. Använd inte stålvisp i aluminiumkastrull till rätter med ägg, för då blir krämen lätt gråaktig
Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna. 1. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten
Rosta mandelspånen lätt i en torr stekpanna. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Blanda samman mjölsorterna med bakpulver och rör ner det försiktigt i äggsmeten