Jag hade köpt en riktigt liten, nätad fläsklägg, men de hela medben är godare. Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
4 ca 2 1/2 kg rimmat fläskläggmedben 20 kryddpepparkorn 4 lagerblad Rotmos 4 morötter 1 stor kålrot 600 g potatis kokspad från fläskläggen 1 1/2 msk sirap salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt rimmat fläsklägg – saftigt mört och helt underbart smakrikt långkokt fläskkött som tillsammans med rotmos är typisk svensk husmanskost när den är som bäst
Dra fläksläggetmed två gafflar så köttet strimlas sönder. Mixa med crème fraîche. Skala och skiva kålrabbin tunt och lägg i lagen och låt dra i kylen till servering
Du kan antingen välja att rimma köttet i saltlag eller göra en saltsörja smaksatt med örter. Detta är tidskrävande men som alltid med långkok, så värt det