Kycklingtagine med citron och oliver recept

Kycklingtagine med inlagda citroner och gröna oliver

Kycklingtagine med inlagda citroner och gröna oliver

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chermoula 2 klyfta(or) vitlök 2 st lagerblad 1,5 tsk svartpeppar 2,5 tsk spiskummin , malen 2 tsk koriander , malen 2,5 tsk paprikapulver 1 gram saffran , (2 påsar) 1 knippa(en) persilja , färsk 1 knippa(en) koriander , färsk 1 dl olivolja 1 tsk salt , eller efter smak 0,5 st chilifrukt , färsk 2 st citron(er) , inlagd, finns på burk 2 st ingefära , normalstora 1 st gul lök(ar) Tagine 1 msk olivolja 2 st tomat(er) 1 st gul lök(ar) 1 st kyckling , hel 6 st potatis(ar) 6 dl vatten 500 gram oliver , gröna, med kärna Köp receptet
Marockansk kycklingtagine

Marockansk kycklingtagine

Lägg citronerna i stekpannan med löken och häll över buljongvattnet. Dela potatisarna i stora klyftor och lägg dem i en gjutjärnsgryta med kycklingbitarna ocholiverna
Kycklingtagine, Markiz recept

Kycklingtagine, Markiz recept

) Lägg sedan i kycklingen, över det potatisen och toppa medolivernaoch knippe koriander. Skala och hacka lök och tomat, blanda sedan det med lite av chermulan
Kycklingtagine med fänkâl

Kycklingtagine med fänkâl

Tillsätt de skurna inlagda citronerna, olivernaochcitronsaften. Bryn kycklingbitarna i en tagine/gryta i oljan tillsammans med ingefäran, vitlöken och schalottenlöken