häll på teriyakisåsen och pressa över saften från apelsinen. ) Till middag idag blev det en relativt enkel men väldigt god vardagsrätt, snabbmarinerade kycklingspettmed en kall mangosås och vildrisblandning, gott och uppskattat av både barn och vuxna
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. (Håller någon vecka i kylskåp i en ren streiliserad burk med lock)
Tomat- och vitlökspasta med marinerat kycklingspett. Ansjoviscrackers med ostfyllning. Blanda olja och teriyakisås i en skål och låt köttet marinera kallt minst en halvtimme
Rör ut potatismjölet med lite vatten och red marinaden till önskad konsistens. Pensla med mer marinad under grillningens gång pch servera gärna överbliven marinad i en skål vid sidan om (ljummen)
1 dl teriyakisås. Skär filéerna i tre eller fyra bitar på längden. Blanda marinaden. Marinera kycklingen i marinaden minst 12 timmar, ta undan 1 dl och woka lite marinerade grönsaker till