Kycklingspettmedsataysås. Pensla spetten med hälften av sataysåsen. Smaka av med salt och vitpeppar. förbered kvällen innan och förvara med folie över spetten på tallrrik samt sås i skål
En av deras, och min mans, favoriter var kycklingspettmedsataysås (jordnötssås). Efter att ha läst flera intressanta recept på grytor med jordnötssås, så blev jag lite sugen på att testa om det kanske vore möjligt att byta ut jordnötssmöret mot tahina (en smet gjord på malda sesamfrön)
Kycklingspett. När riset och kycklingen är klar är det bara att lägga upp och servera medsataysåsen och en sallad med machésallad, avokado och hampafrön
Kycklingspett. När riset och kycklingen är klar är det bara att lägga upp och servera medsataysåsen och en sallad med machésallad, avokado och hampafrön
Såsen hade även passat utmärkt till kycklingspett/kycklinfileer. Ta ut och toppa med hackad koriander eller bladpersilja (några hackade jordnötter hade jag lagt på också om jag haft det hemma)
Här kommer ett kycklingspett som är enkelt att fixa till och som tillbehör till den gjorde jag en cashewnötssås, en variant på jordnötssåsen även känd som sataysås
Vad sägs om kycklingspettmedsataysås. Den här gången gör jag noggranna förberedelser (och jag har dessutom en tanke med efterrätten) det vill säga jag verkligen lägger fram alla ingredienser, monterar maskinen och har sett till att allt finns hemma
Använd färdig sataysås. 600 gram kycklingfiléSalt och peppargrillspett1 burk Santa Maria SataysåsSkär kycklingfilén på längden till lagom stora "spettbitar"