Kycklinglever kycklinglever trattkantareller recept

Lantpaté -  den perfekta fredagsmaten

Lantpaté - den perfekta fredagsmaten

Tillsätt de stekta trattkantarellerna och kycklingleverblandningen, och blanda därefter alltsamman med hjälp av elvisp på lägsta effekt

Från konsult till husmorskock - husmors mesta matår

Det går dock inte alltid som man tänkt sig, och det sista jag lagade var ett sauterat kycklinglår fyllt med vinkokta rotfrukter, kycklinglever och hjärta, serverat till vinkokta linser med rotfrukter, kyckling, hårdfrästa trattkantareller & bacon
Gustafssons paté med grönpeppar och bacon

Gustafssons paté med grönpeppar och bacon

1300 g kycklinglever. 11 pkt bacon 140 g 1 st gul lök hackad 300 g kycklinglever 1 msk smör 400 g nötfärs 200 g blandfärs 2 tsk salt 2 st ägg 3 dl vispgrädde 2 msk grönpeppar 2 st vitlöksklyftor pressade 3 msk lingon eller lingonsylt 1 dl torkad svamp trattkantareller eller svart trumpetsvamp, smuladeStek bacon och lök tillsammans i fem minuter i torr stekpanna. Fyll smeten i en smord brödform (1 1/2 liter), tryck ner hela bitar av kycklinglevern
Maximal smakutväxling

Maximal smakutväxling

Denna gång modifierade jag receptet en smula efter vad jag hade hemma i kylen, samt försökte mig på ett litet trick, nämligen att skippa jordnötterna och istället tillföra hackad kycklinglever, som ger massor med smak

Kycklinglevermousse och salsicciabollar

Från frysen plockade jag fram kycklinglevermousse som legat där sedan förra lördagen, det är bara att vispa upp den lite när den tinat så är den som ny igen