Tillsätt crème fraische, sherry, potatismjöl och putsad kycklinglever. Sherry och trattkantareller är inte särskilt ovanliga eller exotiska smaksättare
Det går dock inte alltid som man tänkt sig, och det sista jag lagade var ett sauterat kycklinglår fyllt med vinkokta rotfrukter, kycklinglever och hjärta, serverat till vinkokta linser med rotfrukter, kyckling, hårdfrästa trattkantareller & bacon
1300 g kycklinglever. 11 pkt bacon 140 g 1 st gul lök hackad 300 g kycklinglever 1 msk smör 400 g nötfärs 200 g blandfärs 2 tsk salt 2 st ägg 3 dl vispgrädde 2 msk grönpeppar 2 st vitlöksklyftor pressade 3 msk lingon eller lingonsylt 1 dl torkad svamp trattkantareller eller svart trumpetsvamp, smuladeStek bacon och lök tillsammans i fem minuter i torr stekpanna. Fyll smeten i en smord brödform (1 1/2 liter), tryck ner hela bitar av kycklinglevern
Denna gång modifierade jag receptet en smula efter vad jag hade hemma i kylen, samt försökte mig på ett litet trick, nämligen att skippa jordnötterna och istället tillföra hackad kycklinglever, som ger massor med smak
Från frysen plockade jag fram kycklinglevermousse som legat där sedan förra lördagen, det är bara att vispa upp den lite när den tinat så är den som ny igen