Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Blanda svamp, lök, fläsk och lever och servera med potatismoset. 500 g kycklinglever. 150 g tärnat, rimmat fläsk (eller bacon)
600 g kycklinglever. 1100 g rökt sidfläsk i strimlor. 1Stek sedan fläsk, 10 blad salvia och lök gyllene och krispigt i 50 g smör. 1Krydda kycklinglevern med salt och peppar och stek den färdig i smör med lite salvia. 1Lägg upp kycklinglevern på potatisen och toppa med fläsk, salvia och kapris samt lök
Fräs korv, fläsk och lever i olja i en gjutjärnsgryta. 4-6 Ingredienser 250 g korvfärs eller överbliven korv, skivad 50 g rökt sidfläsk, tärnat 50 g kycklinglever ½ dl olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, rivna 1 röd chili, urkärnad och hackad 250 g krossade tomater 1 lagerblad 1 dl torrt vitt vin 12 färska lasagneplattor 6 salviablad 6 små soltorkade tomater 1 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar BECHAMELSÅS 2 msk smör 2–3 msk vetemjöl 5 dl miölk, 3 % salt och nymalen vitpeppar en nypa muskotnöt BÖNSALLAD 2 msk olivolja ½ citron, skal och saft 1 tsk dijonsenap en nypa strösocker 150 g haricot verts, kokta 150 g vaxbönor, kokta 100 g gröna sojabönor ½ –1 rödlök, finskivad salt och nymalen svartpeppar Instruktioner Sätt ugnen på 180 grader. 4-6 Ingredienser 250 g korvfärs eller överbliven korv, skivad 50 g rökt sidfläsk, tärnat 50 g kycklinglever ½ dl olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, rivna 1 röd chili, urkärnad och hackad 250 g krossade tomater 1 lagerblad 1 dl torrt vitt vin 12 färska lasagneplattor 6 salviablad 6 små soltorkade tomater 1 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar BECHAMELSÅS 2 msk smör 2–3 msk vetemjöl 5 dl miölk, 3 % salt och nymalen vitpeppar en nypa muskotnöt BÖNSALLAD 2 msk olivolja ½ citron, skal och saft 1 tsk dijonsenap en nypa strösocker 150 g haricot verts, kokta 150 g vaxbönor, kokta 100 g gröna sojabönor ½ –1 rödlök, finskivad salt och nymalen svartpeppar Instruktioner Sätt ugnen på 180 grader Fräs korv, fläsk och lever i olja i en gjutjärnsgryta
Efter morgonpromenaden blir det nu under den kalla årstiden en liten skål med äggröra som jag förstärker med varmrökt sidfläsk, rökt fisk eller räkor, det mättar väldigt länge
Finhacka fläsket och champinjonerna. Jag hade ing champinjoner och fläsk i mina. 150g sidfläsk. 400g kycklinglever. Fräs fläsket i en klick smör carka 2 min. 150g sidfläsk. 400g kycklinglever
Kycklingleverbiffar. Något som jag förfasade mig mycket över som barn var när morfar åt fett fläsk. Mixa kycklinglevern tillsammans med äggen i en mixer
Tillbehören kan varieras i det oändliga, jag valde mitt nyrökta fläsk från förra helgen, men vad sägs annars om tex stuvad spenat, brissling eller sardiner i tomat, vita bönor, prinskorv, "bangers" och mashed potatoes, bakade tomater, räkor och rödlök, lax & lax i alla dess former, stekt kycklinglever, rökt renkött
Låt kycklinglevern tina. Koka bogfläsket i vatten med lite salt ungefär en halvtimme. Kolla kycklinglevern noga och se till att inget av den gulgröna gallan finns kvar
Öka värmen och tillsätt färsen tillsammans med kycklinglevern. Värm upp en tjockbottnad panna och fräs först fläsket, ev i lite smör om det riskerar att fastna