Kycklinglever kycklinglever fläsk recept

Kycklinglever med svamp och rödvinssås

Kycklinglever med svamp och rödvinssås

Stek fläsket knaprigt i en stekpanna. Blanda svamp, lök, fläsk och lever och servera med potatismoset. 500 g kycklinglever. 150 g tärnat, rimmat fläsk (eller bacon)

Kycklinglever med rökt sidfläsk, salvia, kapris och lök

Kycklinglever med rökt sidfläsk, salvia, kapris och lök

600 g kycklinglever. 1100 g rökt sidfläsk i strimlor. 1Stek sedan fläsk, 10 blad salvia och lök gyllene och krispigt i 50 g smör. 1Krydda kycklinglevern med salt och peppar och stek den färdig i smör med lite salvia. 1Lägg upp kycklinglevern på potatisen och toppa med fläsk, salvia och kapris samt lök
Lasagne verdi al forno

Lasagne verdi al forno

Putsa kycklinglevern, skär den i tärningar och lägg den i köttfyllningen. 50 g fett fläsk eller späck. 100 g kycklinglever
Grov lantpaté

Grov lantpaté

Finhacka fläsk och svamp. Fräs fläsket i en stekpanna med smör, ca 2 minuter. 150 g rökt sidfläsk. 400 g kycklinglever
Cannelloni på left over-korv

Cannelloni på left over-korv

Fräs korv, fläsk och lever i olja i en gjutjärnsgryta. 4-6 Ingredienser 250 g korvfärs eller överbliven korv, skivad 50 g rökt sidfläsk, tärnat 50 g kycklinglever ½ dl olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, rivna 1 röd chili, urkärnad och hackad 250 g krossade tomater 1 lagerblad 1 dl torrt vitt vin 12 färska lasagneplattor 6 salviablad 6 små soltorkade tomater 1 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar BECHAMELSÅS 2 msk smör 2–3 msk vetemjöl 5 dl miölk, 3 % salt och nymalen vitpeppar en nypa muskotnöt BÖNSALLAD 2 msk olivolja ½ citron, skal och saft 1 tsk dijonsenap en nypa strösocker 150 g haricot verts, kokta 150 g vaxbönor, kokta 100 g gröna sojabönor ½ –1 rödlök, finskivad salt och nymalen svartpeppar Instruktioner Sätt ugnen på 180 grader. 4-6 Ingredienser 250 g korvfärs eller överbliven korv, skivad 50 g rökt sidfläsk, tärnat 50 g kycklinglever ½ dl olivolja 1 gul lök, finhackad 2 vitlöksklyftor, rivna 1 röd chili, urkärnad och hackad 250 g krossade tomater 1 lagerblad 1 dl torrt vitt vin 12 färska lasagneplattor 6 salviablad 6 små soltorkade tomater 1 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar BECHAMELSÅS 2 msk smör 2–3 msk vetemjöl 5 dl miölk, 3 % salt och nymalen vitpeppar en nypa muskotnöt BÖNSALLAD 2 msk olivolja ½ citron, skal och saft 1 tsk dijonsenap en nypa strösocker 150 g haricot verts, kokta 150 g vaxbönor, kokta 100 g gröna sojabönor ½ –1 rödlök, finskivad salt och nymalen svartpeppar Instruktioner Sätt ugnen på 180 grader Fräs korv, fläsk och lever i olja i en gjutjärnsgryta
7 sorters kötträtter till julbordet

7 sorters kötträtter till julbordet

Kycklingleverpaté. Blanda i en bunke fläskfärs med grädde, fiberhusk och lök, vänd ner leversmeten och blanda väl
Dirty rice

Dirty rice

På det här sättet blir riset klart utan attkycklinglevern blir för kokt, och den goda smaken stannar kvar
Kycklingleverpanna med lök och äpple

Kycklingleverpanna med lök och äpple

bacon eller rimmat fläsk ( kan uteslutas ). 500 g tinad kycklinglever. Halvera, skala och skiva löken i lite av smöret på svag värme

Jag tycker inte om!

Kycklingleverbiffar. Något som jag förfasade mig mycket över som barn var när morfar åt fett fläsk. Mixa kycklinglevern tillsammans med äggen i en mixer
Gör en perfekt äggröra

Gör en perfekt äggröra

Tillbehören kan varieras i det oändliga, jag valde mitt nyrökta fläsk från förra helgen, men vad sägs annars om tex stuvad spenat, brissling eller sardiner i tomat, vita bönor, prinskorv, "bangers" och mashed potatoes, bakade tomater, räkor och rödlök, lax & lax i alla dess former, stekt kycklinglever, rökt renkött

Kungsbyns viltpaté

Låt kycklinglevern tina. Koka bogfläsket i vatten med lite salt ungefär en halvtimme. Kolla kycklinglevern noga och se till att inget av den gulgröna gallan finns kvar

Klassisk bolognese

Öka värmen och tillsätt färsen tillsammans med kycklinglevern. Värm upp en tjockbottnad panna och fräs först fläsket, ev i lite smör om det riskerar att fastna