Mixa kycklinglevern fint tillsammans med bacon i matberedaren. Lägg färsen i en stor bunke, och tillsätt kycklingleverblandningen, löken och tomaterna för hand
En del recept innehåller också kalvfärs och kycklinglever och italienskt bacon, men vi kör ett recept utan detta, annars är det bara att fördela köttingredienserna i 5, 4, 3 eller 2 delar beroende på vad man väljer, totalt 500 g. 500 g nöt- och fläskfärs (blandfärs). 500 g nöt- och fläskfärs (blandfärs)
Under tiden grytan puttrar putsar och skär du kycklinglevern i strax under cm bitar. 600g blandfärs. 250g kycklinglever (renskuren vikt). 4 salladslökar 3 vitlöksklyftor 600g blandfärs. 250g kycklinglever (renskuren vikt)
Skär kycklinglevern i mindre bitar. 200 g kycklinglever. 500 g blandfärs. Skala och tärna löken. Fräs lök och lever i lite matfett i en stekpanna tills löken är mjuk och glansig och levern lätt rosa inuti
Detta är recept på Köttfärs med kycklinglever, med lök och bau (squash-liknande grönsak, finns i din lokala asiatiska butik, men kan även finnas i din turkbutik på hörnet) i stekpanna
1300 g kycklinglever. 1200 g blandfärs. 11 pkt bacon 140 g 1 st gul lök hackad 300 g kycklinglever 1 msk smör 400 g nötfärs 200 g blandfärs 2 tsk salt 2 st ägg 3 dl vispgrädde 2 msk grönpeppar 2 st vitlöksklyftor pressade 3 msk lingon eller lingonsylt 1 dl torkad svamp trattkantareller eller svart trumpetsvamp, smuladeStek bacon och lök tillsammans i fem minuter i torr stekpanna. Fyll smeten i en smord brödform (1 1/2 liter), tryck ner hela bitar av kycklinglevern
Lantpaté500 g blandfärs150 g kycklinglever100 g varmrökt skinka2 msk fransk senap2ägg½ dl skorpmjöl1 ½ dl vispgrädde1 lite purjolök2-3 vitlöksklyftor1 dl jordnötter½ dl konjaksalt & örtpepparGarnering1 burk consomméskivade gröna oliver, lagerbladServera med syltlök, cornichons & cumberlandsåsSkär kycklinglever och skinskivorna i mindre bitar, Hacka purjolöken, beräkna ca 1 dl till smeten. Inget blir så gott, som det man gör själv 500 g blandfärs. 150 g kycklinglever
Putsa levern fri från hinnor och fett, skär den i små bitar, mal den tillsammans med blandfärsen två gånger i köttkvarn eller till en slät smet i matberedare