Kycklinglever kycklinglever blandfärs recept

Bolognese extra allt

Bolognese extra allt

Men att köpa blandfärs - så långt sträcker jag mig inte. Bolognese extra allt olivolja 1 gul lök 1 morot 1 selleristjälk 4 vitlöksklyftor 1 kilo nötfärs 200 gram rökt sidfläsk 200 gram kycklinglever 2 lagerblad 1 msk nystötta fänkålsfrön 5 sardellfiléer 2 dl rödvin 2 burkar Mutti krossade tomater 2 msk Mutti trippelkoncentrerad tomatpuré salt och svartpeppar råsocker Hacvka löken, tärna moroten och sellerin. 200 gram kycklinglever
Bolognese

Bolognese

700 g nötfärs eller mager blandfärs. 1150 g kycklinglever, skuren i grova tärningar. 1150 g varmrökt sidfläsk, skuret i tärningar
Bolognese

Bolognese

En del recept innehåller också kalvfärs och kycklinglever och italienskt bacon, men vi kör ett recept utan detta, annars är det bara att fördela köttingredienserna i 5, 4, 3 eller 2 delar beroende på vad man väljer, totalt 500 g. 500 g nöt- och fläskfärs (blandfärs). 500 g nöt- och fläskfärs (blandfärs)
Rice dressing (ris med gojs ala USA)

Rice dressing (ris med gojs ala USA)

Under tiden grytan puttrar putsar och skär du kycklinglevern i strax under cm bitar. 600g blandfärs. 250g kycklinglever (renskuren vikt). 4 salladslökar 3 vitlöksklyftor 600g blandfärs. 250g kycklinglever (renskuren vikt)
Elsas jul - Jimmys paté, glutenfri

Elsas jul - Jimmys paté, glutenfri

Skölj kycklinglevern och finhacka löken. 200 gr kycklinglever. 500 gr blandfärs. 200 gr kycklinglever. 500 gr blandfärs
Lantpaté med mangosalsa

Lantpaté med mangosalsa

Skär kycklinglevern i mindre bitar. 200 g kycklinglever. 500 g blandfärs. Skala och tärna löken. Fräs lök och lever i lite matfett i en stekpanna tills löken är mjuk och glansig och levern lätt rosa inuti
Elsas jul - Jimmys paté, glutenfri

Elsas jul - Jimmys paté, glutenfri

Skölj kycklinglevern och finhacka löken. 200 gr kycklinglever. 500 gr blandfärs. 200 gr kycklinglever. 500 gr blandfärs
Leverbiff

Leverbiff

½ kg kycklinglever. ½ kg kycklinglever. ca 400 g blandfärs. ca 400 g blandfärs. Skolbespisningens leverbiff på 70-talet var ingen höjdare
Maccaroni bolognese

Maccaroni bolognese

Lägg i köttfärs, skinka och kycklinglever, använd en gaffel för att ”mosa” kött på låg värme. 500 g blandfärs 70/30. 125 g kycklinglever
Gustafssons paté med grönpeppar och bacon

Gustafssons paté med grönpeppar och bacon

1300 g kycklinglever. 1200 g blandfärs. 11 pkt bacon 140 g 1 st gul lök hackad 300 g kycklinglever 1 msk smör 400 g nötfärs 200 g blandfärs 2 tsk salt 2 st ägg 3 dl vispgrädde 2 msk grönpeppar 2 st vitlöksklyftor pressade 3 msk lingon eller lingonsylt 1 dl torkad svamp trattkantareller eller svart trumpetsvamp, smuladeStek bacon och lök tillsammans i fem minuter i torr stekpanna. Fyll smeten i en smord brödform (1 1/2 liter), tryck ner hela bitar av kycklinglevern

Fyllning till kalkonen

100 g kycklinglever. 500 g fläsk- eller blandfärs. 5 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor 100 g kycklinglever. 500 g fläsk- eller blandfärs

Gör din egen Lantpaté

 Lantpaté500 g blandfärs150 g kycklinglever100 g varmrökt skinka2 msk fransk senap2ägg½ dl skorpmjöl1 ½ dl vispgrädde1 lite purjolök2-3 vitlöksklyftor1 dl jordnötter½ dl konjaksalt & örtpepparGarnering1 burk consomméskivade gröna oliver, lagerbladServera med syltlök, cornichons & cumberlandsåsSkär kycklinglever och skinskivorna i mindre bitar, Hacka purjolöken, beräkna ca 1 dl till smeten. Inget blir så gott, som det man gör själv  500 g blandfärs. 150 g kycklinglever

Malda leverbiffar.

Putsa levern fri från hinnor och fett, skär den i små bitar, mal den tillsammans med blandfärsen två gånger i köttkvarn eller till en slät smet i matberedare

Godaste patén

Börja med att halvtina kycklinglevern och bryn den i lite matett. Tillsätt kycklinglevern, portvin och lök/baconröran

Mustig Bolognese

Fräs blandfärs, hackad kycklinglever och tärnat rökt sidfläsk var för sig. 1 kg blandfärs. 200 g kycklinglever