Kycklingfile recept

Kycklingfilé

Kycklingfilé

Det vita köttets okrönta monark är helt klart kycklingen. Att tillaga kycklingfilé är något de flesta lär sig under hemkunskapen i skolan eller hemma vid spisen av en förälder. Kyckling går att variera på massor av olika sätt: du kan steka filéerna i panna, linda in dem i bacon och grädda i ugnen, eller koka en hel kyckling som du efter tillagning skär delar ifrån. Eftersom köttet inte har en särskilt stark smak i sig går måltiderna enkelt att variera med marinad och kryddor. Kyckling passar alla, låt dig väl smaka.

Kycklingfilé är en bra idé

Att kycklingfilé är en bra idé är det många som håller med om. Kyckling har länge varit en tung favorit i världens alla hörn, där det närmast är kultur att äta och bjuda på kyckling. Några kanske föredrar kycklingvingar - inte minst för att de är enkla att hålla i och äta på stående fot - men här på myTaste tycker vi om kycklingens alla delar lika mycket. Tillaga din kycklingfilé genom att putsa bort överflödigt fett med en vass kniv. Du vill att filén ska vara jämn i färgtonen. Vill du göra din kyckling i ugn kommer här ett recept på en god marinad: blanda salt, peppar, cayennepeppar, paprikapulver och lite senap med några matskedar olja. Pensla över kycklingen innan du sätter in allt i ugnen. Skär även ett par potatisar i formen av hasselbackspotatis, det vill säga tunna vikar i rotfrukten. Pensla sedan potatisen med smör och doppa i ströbröd.

Bjud på kycklingfilé ikväll

Kycklingfilé går som sagt att variera på många olika vis. De är goda nog som de är, det enda som behövs är rätt kryddning och välsmakande godsaker vid sidan av. Vill du tillaga något som går hem hos både hos barn och vuxna? Linda in din kycklingfilé i bacon och fixera kreationen med en tandpetare. Lägg ut filéerna med lagom avstånd på en plåt och sätt in allt i ugnen på cirka 200 grader. Släng gärna ihop en sallad och duka under tiden, kycklingen bör ta mellan 20-30 minuter i ugnen. Håll koll på baconens yta, ibland kan du behöva lägga på ett skyddande lager av aluminiumfolie för att inte bränna din kyckling. Detta är ett enkelt grundrecept som går att utöka genom att exempelvis klyfta upp rödlök och lägga på plåten, eller halvera hela vitlöksknippen som marinerar kycklingen i god smak. Kyckling med bacon är en given vinnare i köket - testa tillsammans med myTaste.

Sökförslag och sidor