Kycklingfilé med en smarrig ädelostsås och sallad till. Smula på lite extra gräddädel på toppen av kycklingfilén innan du sätter tänderna i den, likaså på med massa färstk timjan & chili
Lägg filéerna i en ugnsäker form, pensla med soja, strö över dragonen och häll i grädden. 4 kycklingfiléer. 150 g ädelost. 14 kycklingfiléer 50 g ädelost 1 msk soja 1 tsk dragon 2 ½ dl mellangrädde 1 tsk krossad rosépepparSkär en ficka i filéerna och fördela osten i dem. Stek i 200 g i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över rosépepparen och låt stå i ugnen i ca 15 minuter till
Lägg filéerna i en ugnsäker form, pensla med soja, strö över dragonen och häll i grädden. Stek i 200 g i mitten av ugnen ca 15 minuter. Strö över rosépepparen och låt stå i ugnen i ca 15 minuter till. 4 kycklingfiléer. 50 g ädelost
Kycklingfilé med en smarrig ädelostsås och sallad till. Jag smulade på lite extra gräddädel på toppen av kycklingfilén innan jag satte tänderna i den, likaså på med massa färstk timjan & chili
Börja med att skära ett snitt i kycklingen och kläm in en stor bit ädelost. Smula ner en bit ädelost och låt puttra under lock på medelvärme (det ska inte hetskoka)
Mosa ihop ädelost, philadelphia och hackad basilika. Till förrätt valde jag Chevré-toast med honung och valnötter och till varmrätt blev det Smördegsinbakad kycklingfilé med rödvinssås
Skär ädelosten i bitar och lägg en bit ädelost på varje filé. Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Linda bacon runt kycklingfiléerna och bryn dem i en stekpanna med smör
kycklingfiléer. Vill du förbereda rätten går det jättebra att göra potatisgratängen dagen före och bara toppa med osten och gratinera den färdig i ugnen strax innan servering
Till grytan serverade jag ugnsbakad vitkål. En liten slatt vitt vin från musselkoket och ett paket ädelost från i julas fick smaksätta den planerade kycklinggrytan