Lägg i vitlöken och kycklingfiléerna. I torsdags förra veckan i vårt e-nyhetsbrev gick receptet på de här smarriga kycklingfiléerna ut lagom till helgens middagsplaner
Idag blev det lite genomgång i frysen, hade en påse kycklingfilé som var perfekt till middag, grön chili i växthuset, parmesan som jag måste göra slut på, vitlök finns alltid, hade även salladslök och av detta blev det ”Kycklinggratäng med grön chili vitlök och parmesan”
Skär ett snitt i varje kycklingfilé. Blanda ihop crème fraiche, grädde, basilika och pressad vitlök. 4 st kycklingfiléer. 2 dl crème fraiche parmesan/vitlök. 3 st vitlök, pressad. Bryn kycklingfilén i smör i en stekpanna, ca 4-5 min på varje sida. 3 4 st kycklingfiléer. 2 dl crème fraiche parmesan/vitlök. 3 st vitlök, pressad
Servera med crème fraiche parmesanvitlök och fetaost. Arla Köket® lätt crème fraiche parmesanvitlök. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar var. 600-700 g kycklingfilé
Skala och hacka vitlöken fint. Tillsätt vitlök och chiliflakes samt fräs någon minut till. 1500 gram kycklingfilé. 11 klyfta vitlök. 11/2 dl riven parmesan eller grana padano. Skär kycklingfilén i bitar ca 2x2 cm