Kycklingfilé i ugn recept

Kycklingfilé i ugn

Kycklingfilé i ugn

Kycklingfilé i ugn är en rätt som lagas i nästan hela världen och det finns mycket du kan göra i köket för att variera resultatet. Välj t.ex. om du vill ha kvar de smaker som binds i fettet under kycklingens skinn som du kan göra härligt knaprigt eller om du vill dra bort det och trolla fram en proteinrik lunch eller middag med väldigt lite fett. Kycklingfilé vinner en hel del på att marineras. Har du provat yoghurt med gurkmeja och ingefära eller vitlök och paprikapulver? Det sättet att bereda köttet liknar den berömda indiska tandoorikycklingen.

Roliga rätter för ekonomiskt sinnade livsnjutare

När det gäller kyckling bestämmer du i butiken om du vill göra billig vardagsmat eller en exklusiv festrätt. Du kan nämligen hitta såväl djupfrysta hela kycklingar för en billig peng som färsk, kanske närproducerad, gårdskyckling. Även tillbehör och ingredienser för smaksättning kan naturligtvis varieras och vara inspirerade från recept med rötterna i många olika länders matkulturer. Receptdatabasen här på myTaste gör det enkelt för dig att snabbt bläddra bland uppladdade kycklingsuccéer. Kycklingfilé i ugn kan du servera med en vitkål och morotssallad så har du en nyttig måltid med få kolhydrater. Dukar du fram den späckad med godsaker och krispigt skinn till en gräddig rotsaksgratäng och nybakt bröd med örtsmör så blir din kycklingfilé i ugn ett mättande skrovmål som kan gå till historien. Eftersom kycklingfiléer inte behöver så lång tid i ugnen kan du använda färska örter under hela tillagningstiden. Kanske rosmarin och timjan? Eller koriander om du använt ett asiatiskt recept.

Kycklingfilé i ugn

Kycklingfilé i ugn kan tillagas genom att du grillar den ifall du vill ha en snygg köttbit som är fast i konsistensen och passar med flera andra rätter på tallriken. Kanske puré på gröna ärtor, en potatissallad på små potatisar och en god het sås som du ringlar över den rykande varma kycklingen. Prova även att linda in dina filéer i något som ger extra smak och ett roligare utseende. Varför inte parmaskinka, bacon eller en tunn skiva rökt fläsk? Kycklingfiléer kan också fyllas med godsaker som parmesan eller pesto om du vill göra en italienskt inspirerad måltid. Eller med torkad skogssvamp om du vill ge din anrättning lite nordiska smaker. Du kan också laga kycklingfilé i ugn i en ugnsfast form tillsammans med nästan vilka andra ingredienser som helst. Det är ett tillagningssätt som passar när du vill ha en rätt med mer vätska som är perfekt till t.ex. ris eller pressad potatis.

Sökförslag och sidor