Så det fickbli mat medlite sommarkänsla, trots att hösten egentligen är här. Citronsås. Vid första tjejmiddag efter sommarsemestrarna för en vecka sedan var det varmt och solen lyste från en klarblå himmel
Lägg allt i en ugnssäker form och täck medfolie och låt den stå minst så länge som receptet anger. Saknar man en Crock Pot så kan man göra rätten på svag värme iugnen
Nu för tiden äter man nästan bara kycklingfilé, hur hamnade man där. Jag använde mig av en stekpåse när jag stekte kycklingeniugnen - ett väldigt bra tips om man vill ha mycket smak och slippa göra rent hela ugnen
I helgen blev det ändå kycklingfilé, funkar bra det också. Välj att grilla dem eller köra iugnen. Fläsklägg som förkokts i god lag och sedan penslades med glace under grillning
Så nu kan nedräkningen börja, fem veckor kvar att jobba innan jag lugnt kan softa omkring. Valet av meny inför gårdagens middag blev därför med en känsla av sommar
Citruskycklingiugn ( recept nedan)Ons. Saltbakad lax medcitronsås. Fläskilégömmamed rotfrukter( jag bytte dock ut mozarella mot fetaost och lite andra kryddor, riktigt gott
Ta ut kycklingen från ugnen och håll den varm. Lägg putsade kycklingfiléer delade på längden över. Servera kyckling, potatis och grönsaksröra medcitronsåstill