Kycklingfilé citron vitlök recept

Recept: kyckling med citron, timjan och (mycket) vitlök

Recept: kyckling med citron, timjan och (mycket) vitlök

Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilé med kycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Citrusmarinerad kycklingfilé

Citrusmarinerad kycklingfilé

Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Kycklingfiléerna. 6 kycklingfiléer. 1 citron. 2 vitlöksklyftor
Marinerad kycklingfilé med svampsås och smördegsinbakad potatis

Marinerad kycklingfilé med svampsås och smördegsinbakad potatis

4 kycklingfiléer 1 dl solroskärnor 2 msk smör, att steka i. marinad6 msk olja 3 klyftor vitlök, pressade 6 msk Maggi (smakförstärkare/buljong) senap 4 msk chilisås 0,5 citron, saften. Smördegsinbakad potatis5-6 potatisar, medelstora, grovrivna 100 g smör 3 klyftor vitlök, pressade 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar 4 ark smördeg [10x10 cm] 1 ägg 1 msk sesamfrön
Rosmarinrökt Kycklingfilé med Supersallad

Rosmarinrökt Kycklingfilé med Supersallad

Halvera citronerna. Skär av toppen på vitlökarna och häll över en skvätt olivolja. Här bjuder jag er på en nyttig örtig kycklingfilé rökt med färsk rosmarin och till den en ”Supersallad” Gjord på bland annat grönkål och granatäpple fylld med massor av vitaminer och antioxidanter
Ciderbräserad Kycklingfilé

Ciderbräserad Kycklingfilé

Lägg gärna på lite skivad citron ovanpå kycklingen. Vi ska äta något med vitlök i rätten ikväll, så långt har jag kommit i min planering, men jag vill passa på att tipsa om en väldigt god och enkel liten rätt som jag gjorde i min Crock Pot för ett tag sedan, ciderbräserad kycklingfilé