Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt ägg, rumsvarmt smör i bitar, salt, socker, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet
Kuvertbröd. ca 24 st3 dl mjölk50 g jäst1 tsk salt1 msk socker2 ägg125 g smör11-12 dl vetemjölPensling och garnering1 äggvallmofrönVärm mjölken till 37°C
Ugn. 250°. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
Värm vattnet till 37°. Smula ner jästen i en bunke och lös den med lite av vattnet. Tillsätt, under omrörning, resten av vattnet, olivoljan, honung och salt
Dessa supermumsiga kuvertbröd bakade jag igår. 5 dl vatten50 g jäst1 dl avokadoolja eller olivolja2 msk honung1 tsk salt1 l vetemjöl special4 dl durumvetemjölVärm vattnet till 37°
Fördeg1. Blanda vatten och jäst. Tillsätt mjöl och rör till en jämn massa. Plasta och låt vila i rumstemperatur i ca 1-2 timmar eller i kylen över natten
I går blev de en härlig frukost med nybakta bröd och åt även till middagen. Blev riktigt nöjd med dem,och dem blev hur goda som helst,åt nog fyra st i går och sonen tre st