Kummel innertemperatur recept

Halstrad kummel med blomkål och broccoli

Halstrad kummel med blomkål och broccoli

400 g kummelfilé. Dela kummelfilén i 2 portionsbitar. Stek i smör och ös fisken med smör tills den är klar och innertemperaturen är 48 grader. 400 g kummelfilé
Kummel med skördegrönsaker & gremolata

Kummel med skördegrönsaker & gremolata

Vid fiskdisken bredvid hittade jag den i Spanien så uppskattade fisken kummel, merluza på spanska. 4 bitar kummel, gärna med skinn på så håller de ihop bättre under tillagning. Den går ganska fort att baka i ca 125-150 graders ugn till en innertemperatur på 42-25 grader. 4 bitar kummel
Gräddmjölkskokt kummel med stekt bladkål och potatiskräm - Recept | Arla

Gräddmjölkskokt kummel med stekt bladkål och potatiskräm - Recept | Arla

Gör så här Gräddmjölkskokt kummel. Lägg bitarna av kummel i en liten ugnssäker form. Baka i ugnen ca 40 min tills fisken har en innertemperatur på 50°. 600 g kummel, gärna ryggbiten. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Gräddmjölkskokt kummel. 600 g kummel, gärna ryggbiten 3 dl Arla Köket® gräddmjölk 3 kvistar färsk timjan 2 tsk salt Potatiskräm med purjolök
Kummel med svampar och hummermajonnäs

Kummel med svampar och hummermajonnäs

Skär skåror i kummelskinnet och stek kummeln krispig på skinnsidan i lite rapsolja. Lägg upp kummeln och avsluta med havskräftflarnet
Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

Skrei juliennegrönsaker & fänkåls-beurre blanc

600 gram skrei eller torskrygg (man kan även med fördel använda kummel eller annan vit fisk, även röding kan fungera). Jag sätter en termometer i fisken och låter den gå upp till 44 grader innertemperatur
Havswallenbergare med krämig spenat

Havswallenbergare med krämig spenat

Om du ska göra wallenbergare eller fiskfärsbiffar på vitfisk så lämpar sig Kolja och Kummel bäst, torsk kan lätt göra att du får gryniga fiskfärsbiffar

Rimmad kummel med variation på kål & hummersmör

Dela kummelryggen i 4 lika stora bitar och lägg i en bunke. Lägg fisken på en plåt eller i en ugnsfast form och baka fisken i ugnen till den har 43 grader i innertemperatur, det tar ca 12 minuter
Kummel rotfruktspytt & havskräftsfond

Kummel rotfruktspytt & havskräftsfond

Kummel är en fantastisk och ofta förbisedd fisk här uppe hos oss. Nere i Spanien och Frankrike håller man kummeln för en av de finaste fiskarna, där heter den merluza på spanska och merlu på franska
Marockansk fisk

Marockansk fisk

kolja eller kummel (den kan också skäras i kuber om man vill – obs. Bäst är att kolla fiskens innertemperatur med en termometer – den ska helst inte överstiga 42-45 grader
Torskrygg med ansjovissmör

Torskrygg med ansjovissmör

Jag använder precis som han torskrygg eller kummel som vi båda är mycket förtjusta i. eller kummel. 4 bitar torskrygg eller kummel. Innertemperaturen ska bli 42-45 grader

Grillad fisk med bönsalsa och guacamole

Det går också bra att steka den i ugnen tills en innertemperatur visar 52 grader eller tills fisken precis har stelnat och blivit ogenomskinlig. 600 g färsk vit fisk t ex kummel