Krydda med salt och peppar och stek den i smör så att den får fin färg runtom. En stektermometer är ett måste, likaså en skärmaskin för att få tunna finaskivor
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Fördela potatis, lök och det mesta av osten i en ugnsform och krydda allt eftersom. Twitter. Söndagssteken som sakar bra både varm och kall och därför är ypperlig att göra dina kollegor avundsjuka i lunchrummet på måndagen också
Lågvärmestekt Rostbiff på Älgkalv. Härom dagen fick jag en förfrågan om ett bra recept på älgstek. Bläddrade liteimina bloggar och hittade ett gammalt inlägg