Stekt oxfilé med en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Jag stekte även lite extra bacon som jag strödde över oxfilé-biten vid servering
Bind upp oxfilen med bindgarn, krydda med salt- och svartpeppar samt pressad vitlök. Oxfile är kanske så klassiskt det kan bli på nyår, men det kan ju vara lite kult med det med
Stek den hastigt i rikligt med smör, krydda efter behag. Oxfilé Potatis KryddorMurklorGräddeGul lökGrönsaksfondSalt & pepparPortvinPutsa oxfilén från ev
Krydda med lite salt och svartpeppar. Torskrygg gratinerad i ugn med pancetta och gräslök. På denna årets sista dag kommer inlägget om fisk som har tillagats av mig, hemma i köket
Lägg ut ett tunt lager potatis i botten på en stor, ugnsfast form, krydda med salt och peppar, pressa över hälften av vitlöken, häll över halva grädden
Krydda den runt om med salt och nymald vitpeppar. Putsa oxfilén helt fri från fett och hinnor. Tillsätt skinkan och tomatpurén samt krydda med salt och peppar
Pressa lite citron över ruccolan och ringla över lite olivolja, krydda med salt och peppar. Gravad oxfilé känns lite retro men är faktiskt en riktig höjdare, en perfekt förrätt eller kanske som en del av en buffé
Spraya med olja och krydda med valfria kryddor. 2 skivor oxfilé a 125 gram. En milstolpe eller vad ska man säga, idag lagade vi murkelsås, det är något jag aldrig gjort tidigare
Krydda potatis och lök med salt och peppar. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén