Krydda med salt, vitpeppar och kryddpeppar efter smak. Rör i färs och brunkål. 500 gr brunkål. Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla någon minut
Nu är det tid att dela köttet, krydda det och rulla samman till en rulle som ska kokas. Den avnjuts bäst med inlagda rödbetor, skånsk senap och kanske lite brunkål
I Sverige görs kåldolmar ofta med brunkål vilket ger en lite sötare smak, men på Balkan är det surkål som gäller och den inlagda vitkålen ger en syrlig och frisk smak till rätten
Brunkål. Börja med att göra brunkålen. Servera med brunkål och eventuell potatis. Det börja bli dags att att fundera på vad man skall ha på bordet till jul
Krydda moset med salt och vitpeppar. Pannkakor, gulaschsoppa, revbensspjäll, våfflor och brunkål är de rätter jag minns bäst - och så fiskgratängen, som det här inlägget ska handla om
Krydda med salt och peppar. Brunkål minns jag från barndomen. Kål är bland det godaste som finns. Jag älskar de flesta former av denna delikatess, även om den ger vissa biverkningar i magtrakten