Igår blev det en sats tekakor, en lite grövre variant med havregryn och kruskakli, supergoda. 5 dl mjölk 2 1/2 dl fullkorns havregryn 50g smör 2 msk honung 50g jäst 1/2 dl kruskakli Vetemjöl special Gör så här. 1/2 dl kruskakli
Det blev mina vanliga baguetter fast med lite kruskakli i så att de blir lite nyttigare. 6 ärtstora bitar jäst6 dl ljummet (37grader) vatten3 tsk saltCa 12 -14 dl vetemjöl2 dl kruskakli 1 tsk bakpulver Gör så här. 2 dl kruskakli
Blanda linfrö, vetekross, kruskakli, solrosfrön och rågmjöl i en kastrull. 1 dl kruskakli. Tillsätt salt, ev brödkryddor och vatten och blanda till en lös gröt
Mixa först alla de övre ingredienserna till ett mjöl. Vispa sedan i hop de undre ingresienserna. Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper
2 dl kruskakli/vetekli/havrekli. Smula jästen i en bunke och lös upp jästen i lite av vattnet. Koka en gröt av havregryn, linfrön och 4 dl vatten i ca 2 minuter