Krossat bovete baguette recept

Baskiska Tonfisk Pintxos

Baskiska Tonfisk Pintxos

 Pintxos de atún Till  5 st pintxos 5 snedskurna skivor av typ baguette (t ex vitt bröd typ formbröd med krossatbovete)1 burk (185 gr) tonfisk typ atun claro / yellowfin½ msk smulad torkad charlottenlök1 stor klick majonäs med olivolja och citronhavssalt och lite svartpepparMixa ihop alla ingredienser till tonfiskröran
Grovt bröd med helt korn

Grovt bröd med helt korn

Toppa med krossatbovete. Jag har bakat väldigt mycket baguetter och ljust bröd ett tag och nu kände jag verkligen för att göra ett riktigt grovt bröd
Bagarens morotsbaguetter

Bagarens morotsbaguetter

Tillsätt olja, salt, krossatbovete, vetegroddar, solroskärnor, finrivna morötter och nästan allt vetemjöl

Vridna baguetter med solrosfrön

Pensla dem med uppvispat ägg och strö på solrosfrön och bovete. Forma varje del till en avlång baguette och vrid den ett par varv