8 3 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 5 vitlöksklyftor 300 g rotselleri 300 g palsternacka 200 g morötter 6 dl crème fraiche (34%) 2 förp krossadetomater (à ca 400 g) 2 tsk torkad rosmarin 2 tsk torkad timjan 3 tsk salt 1 1/2 tsk malen svartpeppar 18 lasagneplattor olivolja till formen 100 g riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kidneybönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Vitabönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svartabönor 25 % rabatt ICA 380 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Lasagneplattor glutenfri 25 % rabatt ICA 250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad GoGreen 10
Tag fram en rymlig kastrull och häll i vattnet och lägg i buljongtärningarna, låt koka tills buljongtärningarna löst upp sig och tillsätt sedan de krossadetomaterna och alla kryddor
Lägg ner bönorna och låt de bli genomvarma. 1 förp krossadetomater (500 g). kokta bönor ca 400 g (valfria sorter, jag använde kikärter, stora vitabönor, svartabönor och kidneybönor). Tillsätt krossadetomater, vatten och fond, låt puttra ca 20 minuter. 1 förp krossadetomater (500 g). ca 400 g (valfria sorter, jag använde kikärter, stora vitabönor, svartabönor och kidneybönor)
Chili con carne var under min uppväxt synonymt med köttfärsröra med vitabönor i. Det fusk som jag själv gör mig skyldig till är att jag använder bönor på burk (eller tetra), vill man vara än mer ambitiös så kokar man naturligtvis bönerna också
Låt det puttra några minuter innan du tillsätter de krossadetomaterna och bönorna. Dela chilifrukten och skrapa ur kärnorna och ta bort de vita mellanväggarna
Tillsätt bönorna och de krossadetomaterna och rör runt ordentligt. Vet inte om det beror på de egenkokta bönorna (också ett hett tips att ha på lut i frysen) eller om det var för att jag köpte vår absoluta favoritcheddar Black Bomber att riva över
Lägg ner bönorna och låt de bli genomvarma. 1 förp krossadetomater (500 g). kokta bönor ca 400 g (valfria sorter, jag använde kikärter, stora vitabönor, svartabönor och kidneybönor). Tillsätt krossadetomater, vatten och fond, låt puttra ca 20 minuter. 1 förp krossadetomater (500 g). kokta bönor ca 400 g (valfria sorter, jag använde kikärter, stora vitabönor, svartabönor och kidneybönor)
Rör sedan ner krossadetomater och buljongtärningar. Med skillnaden att den variant som många av oss är uppvuxna med innehåller vitabönor i tomatsås (mängder av socker