Under andra världskriget utökades ransoneringen till att även gälla varor som kött, ägg, socker, sirap, grädde, kryddor, mjöl, matfett, ost, risgryn, havregryn, makaroner, potatismjöl, ärter, bönor och salt
Stjälp upp kakan på galler och låt svalna. 1 dl potatismjöl. 1 msk potatismjöl. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund springform som är ca 24 cm i diameter
Blanda rabarbern i en skål tillsammans med potatismjöl och vaniljsocker och ställ åt sidan. Då tycker jag absolut du ska göra min supergoda rabarberkaka, som finns i det senaste numret av Glutenfri Matglädje
Blanda ned sojamjölksblandningen och potatismjöl. Och med det så var vi framme vid dagens recept, en jättegod kardemummakaka som doftar helt fantastiskt när den står i ugnen
Känn i mitten med en sticka om kakan är fast. br />Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver noga. Sätt in kakan i 200 grader varm ugn, sänk genast temperaturen till 175 grader och baka av i cirka 30 minuter
Låt kakan vila några minuter i formen. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och rör ner det i. 1 dl potatismjöl. 1,5 dl potatismjöl. (För chokladbotten byter du ut 1dl av vetemjölet mot kakao. 1 dl potatismjöl. 1,5 dl potatismjöl
Stjälp upp kakan på galler och låt svalna. 1 dl potatismjöl. 1 msk potatismjöl. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form som är ca 22 cm i diameter
Också en god kaka passar bra till. Tillsätt socker, potatismjöl och ägg och rör ihop. En favorit för mig till exempel är nötkaka med ett glas Sauternes
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kronanskaka * Citronkakor bakade på potatismjöl * Lenas italienska mandeltårta. Foto. Magnus Aronson. Medan jag var på semester kom det ett meddelande till min arbetskamrat Marita på Libris från Ingela som bor i Norge
Jag valde att testa det med mitt favoritrecept på tårtbotten, och det funkade hur bra som helst, kakan sjönk inte ihop alls, och nu kommer jag aldrig att göra bottnar utan en tesked av detta