Då de finfina köttbitarna var krispigt stekta vilket tar sin lilla tid men är väl värt det var äntligen hela den väl uppdelade rätten klar för spisning
Lägg i fläsket och stek det krispigt. Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Håll fläsket varmt fram till servering och spara fettet till såsen
Lägg i fläsket och stek det krispigt. Ett recept ur boken Husman av Stefan Ekengren. Fläsk. Gjorde receptet bara för att beta av det i boken, till min sambos och svärfars stora lycka
Jag lovade ett vanligt recept efter mina konstiga experiment med flerdagarskakorna Caneléer och här kommer receptet på min favoriträtt när jag var liten
Det där fläsket hängde kvar och jag började googla recept. Som vanligt har jag ändrat lite i receptet, framförallt eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma
I originalreceptet ska det vara ramennudlar, men jag är inte puritan. Mjuka nudlar och mjukt ägg möter krispiga färska böngroddar och spenat, och så får man lite tuggmotstånd av fläsket
Stek därefter fläsket/baconetkrispigt. Jag fick jag t ex inte tag på sidfläsk, så det fick bli bacon, vilket fungerade bra som en nödlösning, men hittar ni fläsk så ta det
Mestadels blir det med kyckling för min del men det går att göra på biff, fläsk räkor m. Detta är mitt recept men även jag ändrar rätten efter vad som finns i kylen