Lördagsmiddagen blev i alla fall en solgul härlighet med krispigagrönsaker och oxfilé i kuber. Jag var lite trött på ugnsrostadegrönsaker ett tag men det går ju att variera hur man serverar dem
vill du ugnsrosta lite potatis och grönsaker så tar det ca 25 in i 225g i ugnen, passa på och kör allt på en plåt och tillsätt fisken på slutet av tillagningen
Om haricots verts får spendera en stund i ugnen blir de härligt krispiga och gyllene. Missväxt kring Medelhavet har lett till hutlöst dyra grönsaker här hemma
Kombinationen av de söta torkade tranbären, lätt salta, krispiga krutongerna, mjuka haricots verts med lätt tuggmotstånd och knapriga hasselnötterna tillsammans med kycklingen blir en äkta salig röra insvept i doftande timjan
Till tillbehör kan man ha grönsaker. Vrid ner värmen och häll i grönsakerna och löken. Häll över vatten så det precis täcker grytbitarna och grönsakerna
Hacka grönsakerna och vänd ner. Hacka grönsakerna och smula ner osten. Härlig sallad med karamelliserad lök, ugnsrostade timjanstomater och avocadoblandsalladrödlöksockercocktailtomaterolivoljatimjanvitlökbalsamvinägeravocadocitronsalt och pepparSätt ugnen på 225 grader och dela tomaterna
Med tanke på att de flesta grönsaker får en djupare och mustigare arom av att tillagas i ugnen, resonerade jag som så att en pumpasoppa med ugnsrostad pumpa borde bli finemang
Sedan ugnsrostade jag dem tills de blev lite lätt krispiga och fått fin färg. I stort sätt så är alla grönsaker som gjorda för att vara i soppa och fisksoppa ska vi inte tala om hur mycket jag älskar det