Äntligen har jag fått till mjuka, sega, saltadekringlor precis som jag alltid åt när jag var barn. Brukade pilla bort först den sega saltade skorpan och sen åt jag resten
Mixa salta pinnar (eller kringlor), smör och socker i en matberedare till en smulig massa. Vispa ägg, farinströ, vaniljpulver och salt pösigt med elvisp
kringlor. kringlor. ♥ Smöriga kardemumma kringlor med fördeg ♥ En sats ger ca 20 stora bullarTid. 10 g färsk jäst250 g mjölk250 g vetemjöl Salt å kvarnBlanda alla ingredienser till en slät deg, täck över med kökshanduk eller lock och ställ bunken i kylskåpet för minst 12 timmar. Fördeg från dagen innan600 -700 g vetemjöl special250 g mjölk1 tsk malen kardemumma 1 tsk vanilj1 tsk havssalt150 g socker150 g smör (halvera eller uteslut saltet om du använder normalt saltat smör)Blanda alla ingredienser i assistent eller en stor bunke. Pre dough from the day before600 -700 g bread flour250 g milk1/2 teaspoon ground cardamom1 tsp vanilla1 tsp sea salt150 g sugar150 g butter (take only half salt if you use normally salted butter). 1 tsk havssalt. 1 tsp sea salt. 150 g butter (take only half salt if you use normally salted butter)
Vill du hellre göra kringlor så får du såklart det, degen är den samma. Vad vi kan hålla med om är att denna överdimensionerade salta pinne är en helt fantastisk blandning av mjöl, vatten, jäst och salt
Stekt salt sill, med minnen från ett Sverige då insaltad sill var den enda konserveringsmetoden som fanns att tillgå för att bevara fisken, förtjänar verkligen en renässans
Rulla ut varje del till en fingertjock rulle, forma kringlor och lägg på plåt. små, stora, söta, salta, tjocka och mjuka som bagels, tunna och hårda som Prezels och alla varianter däremellan
saltakringlor. Fäst dit ögon och kringlor. 2 krm salt. 2 krm salt. Något som jag alltid har gillat är att få pyssla, och det är något i att få vara kreativ som jag verkligen tycker om
Jag råkade ha lite saltakringlor hemma så de fick pryda tårtan. En nypa salt. 1 cup havregryn2 cups vatten125 g smör 4 msk kakao1 ½ cups farinsocker1 tsk vaniljpulver2 cups vetemjöl1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat En nypa salt 2 ägg, lätt uppvispadeVärm ugnen till 180 grader
Det går att stoppa i vilket godis man än har hemma men saltakringlorna tycker jag inte man ska hoppa över då de ger kakorna sin speciella söt/saltiga karaktär
Saltafrökringlor. Pensla kringlorna med smält smör och strö på salt, låt svalna på galler. Rulla ut smala längder som formas till kringlor, tryck ner ändarna så de sitter fast
Salta vattnet Skär blomkålen och romescon i passliga bitar, alltså inte för små och inte för stora Lägg de passliga bitarna i vattnet, och låt koka tills al dente, dvs att de har lite tuggmotstånd kvar Ta ut bitarna med en hålslev (eller vad fan de nu sen kallas för) Lägg bitarna i ett isbad (så att de kyls ner och behåller färgen) Spara kokvattnet och lägg pastan och koka i det tills al dente
Saltafrökringlor. Pensla kringlorna med smält smör och strö på salt, låt svalna på galler. Rulla ut smala längder som formas till kringlor, tryck ner ändarna så de sitter fast