Vi valde att ha fläskfilé i vår kreol men det går att använda kyckling istället om man föredrar det, sen la vi till lite sambal och vitlök för extra stuns i smaken och crème fraiche för extra krämighet
Relaterade Kreolsk gryta med fläskfilé och heta korvar. Vi hade beställt kreolsk gryta. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
6 500 g fläskfilé 2 msk smör ca 240 g kabanoss 2 röda paprikor 1 vitlöksklyfta 5 dl vispgrädde 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl cornichons 1 dl urkärnade svarta oliver 1 dl syltlök 3 tsk majsstärkelse salt peppar Till servering 1/2 kruka persilja ris sallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Bryn fläskfilé, korv och paprika. Nu ska jag göra en kreolsk gryta i Crock-Pot. Jag blev sugen på kreolsk gryta och varför inte göra kreolsk gryta i Crock-Pot
Putsa och strimla fläskfilén. Hetta upp smör i en panna och bryn korv och fläskfiléstrimlor litegrann. 300 kcal27,5 g protein17,3 g fett7,5 g kolhydraterKreolsk vardagsgryta, 5 port500 g fläskfilé (funkar säkert med annat fläskkött också. Kreolsk vardagsgryta, 5 port. 500 g fläskfilé (funkar säkert med annat fläskkött också
Skär korven i skivor och lägg ner det i en gryta tillsammans med fläskfilén. Putsa filén och skär den i tjocka skivor och bryn den i en stekpanna, krydda med salt, peppar och mejram
Kreolsk gryta. Kreolsk gryta, 6 pers. 1 kg fläskfilé (eller kotlett)3 kabanosser eller annan smakrik korv (lammkorv hade varit perfekt)200 g syltlök + 1 dl av spadet200 g oliver, (jag tog gröna med vitlök, men helst hade jag tagit svarta)1 strimlad röd paprika1 dl cornichons, delade på hälften5 dl grädde1 msk vetemjöl