Fira att jag fått sova en hel natt utan att hosta konstant, vilken skön känsla. Kunde inte motstå att provbaka krabbelurer idag, var så sugen på något gott till frukost idag
Hittade ett spännande recept hos Frostrosor som jag testade. Krabbelurer2 ägg1 dl strösocker 1 ½ dl mjölk (vi använde risdryck)4 ½ dl vetemjöl2 tsk bakpulver1 tsk grovmalen kardemumma1 krm saltSmör till stekning Strösocker och kanel att vända krabbelurerna iVispa ägg och socker fluffigt
Jag var helt enkelt tvungen att tolka de recept jag fann och skapa mig ett eget. Efter några sökningar insåg jag att jag ville pröva krabbelurer , men att jag inte riktigt kunde förlika mig med ingrediensernas mängder
Krabbelurer. Plommonmarmeladen passar ju perfekt till våra andra recept. Tänk på att sockret har en konserverande effekt så dra inte ner på sockermängden utan att kompensera genom att frysa in marmeladen eller att tillsätta mer konserveringsmedel
Resterande på degen blev efter receptet. Jag testade att vända några Krabbelurer i socker & kanel. Nästa gång vill han ha vispad grädde tillTesta gärna receptet
Jag vet att jag associerade till krabbelurer som jag bakade med mina scouter en gång i tiden. Mitt recept är säkert rätt annorlunda, men som sagt idén att baka med Philadelphia har jag fått från annat håll