Blanda i mjölk, mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör till en slät smet. Stek krabbelurerna på medelvärme, ett par minuter per sida tills de är pösiga
Tillsätt ägg och mjölk, rör om tills du får en klumpfri smet. Krabbelurer är godast nygräddade. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut ca 0,5 dl smet. Om du har en stor stekpanna kan du steka 2-3 st krabbelurer samtidigt. ca 0,5 dl smet
Tillsätt ägget och mjölken och rör till en slät smet. Stek krabbelurerna i stekpanna eller plättlagg. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
Klicka i smeten (en rågad matsked) och grädda över ganska svag värme. Valet var givet - Krabbelurer. Idag är det söndag och det var lite småsegt imorse
Ta en matsked smet per krabbelur. Tärna, riv eller mosa ned den i smeten. Krabbelurer är roligt att säga, roligt att äta och inte så dumt att laga till