Krämig och helt fantastiskt god - en spaghetti carbonara är alltid en underbar måltid. Den härliga pastarätten passar lika bra till fest som till vardags.
Spaghetti carbonara är mångas favoritpastarätt. Och det är inte svårt att förstå varför. Denna rätt, som består av äggula, parmesan, rökt skinka och svartpeppar, är både len och fantastiskt smakrik. I Italien görs den krämiga såsen på äggula och ost, men det går också att laga spaghetti carbonara med grädde. I originalreceptet används lufttorkad griskind, guanciale, men det går bra att ersätta med pancetta eller bacon.
Pasta carbonara betyder förresten kolarhustruns pasta. Namnet har rätten fått tack vare den malda svartpepparn som påminner om sot. Pastarätten härstammar från den italienska huvudstaden och spreds internationellt efter slutet av andra världskriget. Enligt historien fattade amerikanska soldater stationerade i Italien tycke för rätten och tog med den hem.
Populära kokböcker för spaghetti carbonara just nu
Toppkommentarer i spaghetti carbonara
“Den här rätten är enkel att göra och supergod! Man bör dock inte äta den så ofta med tanke på all grädde :-)”
Visa alla 2 kommentarer