Krämig risotto med parmesan recept

Krämig risotto med svamp och parmesan

Krämig risotto med svamp och parmesan

Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Krämig citron o parmesan risotto

Krämig citron o parmesan risotto

Börja med rosotton. Rör i risotton hela tiden. Strödbröd,parmesan,dill,salt o peppar som "täcke". Börja med att värma upp vattnet o buljongen i en lite mindre kastrull
Krämig risotto med skogssvamp

Krämig risotto med skogssvamp

Blanda därefter ner den i risotton tillsammans medparmesanen. extra parmesan att strö över vid servering
Krämig risotto med gröna grönsaker

Krämig risotto med gröna grönsaker

Risotto1 gul lök, finhackad 2 klyfta vitlök, finhackade 0,5 dl olivolja 3 dl risottoris (arborioris) 2 dl torrt vitt vin 1 l kycklingbuljong (vatten tärning) 100 g smör 2 dl parmesanost, riven salt svartpeppar. Till servering0,5 ask krasse parmesan, nyriven
Krämig risotto med Tomat och Chevre

Krämig risotto med Tomat och Chevre

När den är helt klar rör du ner parmesan och örter. Jag har ju redan skrivit om risotto en gång men efter som att det är så himlans gott så måste man ju laga det många gånger och på många olika sätt
Krämig risotto med tryffel

Krämig risotto med tryffel

Smält ner parmesanen. Till detta krämigrisottomed tryffel. Den ska hällas varm i risotton. Jag fastnade för att steka fina ekologiska kycklinglårfiléer med salt, peppar och aningen rivet citronskal
Krämig risotto  med sparris

Krämig risotto med sparris

Dra då kastrullen från värmen och rör i det mesta av parmesanosten, dill och hälften av citronskalet
Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Tillsätt den rivna parmesansosten. Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen
Krämig saffransrisotto med räkor

Krämig saffransrisotto med räkor

Riv parmesanen. Rör ofta i risotton så att den blir krämig. Fräs det 1–2 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 4 dl risottoris (t ex arborioris). Ca 100 g parmesanost