Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Börja med rosotton. Rör i risotton hela tiden. Strödbröd,parmesan,dill,salt o peppar som "täcke". Börja med att värma upp vattnet o buljongen i en lite mindre kastrull
Rör ned den större mängden parmesan och sparris i risotton, toppa med sparrisknoppar och räkor, och servera genast i djupa tallrikar med en rejäl driva extra parmesan som tillbehör
ordentligt med riven parmesan. Varje gång jag lagar risotto slår det mig hur mysigt det är att stå där och röra i grytan, hälla i ytterligare en slev med buljong och sen röra igen
När den är helt klar rör du ner parmesan och örter. Jag har ju redan skrivit om risotto en gång men efter som att det är så himlans gott så måste man ju laga det många gånger och på många olika sätt
Smält ner parmesanen. Till detta krämigrisottomed tryffel. Den ska hällas varm i risotton. Jag fastnade för att steka fina ekologiska kycklinglårfiléer med salt, peppar och aningen rivet citronskal
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämigrisottomed purjo och bacon
Risotton ska nu vara ganska lös och krämig i konsistensen. Tillsätt den rivna parmesansosten. Servera risotton direkt på varma tallrikar med lite ruccola på toppen
i en risotto eller att blanda kokt pasta med utan något annat än lite (eller mycket) parmesan. Den här är laddad med (håll i dig) chorizo, bacon, tomatpesto, paprika, champinjoner, färska tomater, lök, basilika, parmesan och pinjenötter
Riv parmesanen. Rör ofta i risotton så att den blir krämig. Fräs det 12 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar. 4 dl risottoris (t ex arborioris). Ca 100 g parmesanost