Tillsammans med smörstekt svamp vi plockade i helgen och sallad på fallfruktsäpplen från en väns trädgård så blir den här rätten en miljövänlig vardagslyx
Denna munsbit som återfinns i Gudfadern-filmerna är den perfekta desserten, lagom i storlek, krispig på utsidan och krämig inuti med fyllning av hasselnötskräm, vit choklad eller kokospudrad vanilj
Så krämig och god. En del bilder innehåller kolhydratsrätter eftersom de är tagna innan jag la om min kost till lågkolhydratkost, så ni får ha överseende med det
Jag använder också pastavattnet till såsen för att få den riktigt krämig och dryga ut grädden med. Det finns idag oändliga varianter av denna rätt, det här receptet är väl det som mest liknar Chicken Alfredo som ni säkert känner igen
Vid servering vänder du ner spenatbladen och skulle risotton stabba till sig så kan du spä med lite grädde för en krämig konsistens, men säg det inte till någon frånItalien
Grunden är alltså som alltid bra råvaror, framförallt ska man ha rätt typ av ris som har förutsättningar för en bra textur i form av både krämighet och tuggmotstånd
Här går det bra med allt från hårda lagrade ostar såsom präst, västerbotten eller parmesanost till krämiga mögelostar och getostar, eller varför inte blanda flera olika ostar
Blanda ihop allt och tillsätt salt och olivolja tills du fått en krämig konsistens. Just här har jag heller inte nödvändigtvis definierat det som ”kolhydraterna” om ni förstår vad jag menar, det vill säga alternativ till pasta, ris eller potatis utan snarare istället för salladen eller någon liten extra detalj som bara höjer hela rätten ett par snäpp till
När du har en krämig sås som täcker pastan fint är du nöjd. Som utlovat kommer här recept på vad som verkar vara en av roms nationalrätter, Cacio e Pepe
Krämig och mild med tydlig smak av smör och parmesan, med endast lite persilja tillsatt. Det finns en anledning till att Feetuccine Alfredo blivit en av det italienska kökets mest omtyckta rätter