Krämig rätt från italien recept

krämig rösti med höstig sallad

Tillsammans med smörstekt svamp vi plockade i helgen och sallad på fallfruktsäpplen från en väns trädgård så blir den här rätten en miljövänlig vardagslyx

6 matminnen från 6 resor

krämig och god. En del bilder innehåller kolhydratsrätter eftersom de är tagna innan jag la om min kost till lågkolhydratkost, så ni får ha överseende med det
Marinerad tonfisk och spenatrisotto

Marinerad tonfisk och spenatrisotto

) Visserligen är inte detta en rätt som svävar så långt iväg, vi håller oss fortfarande inom Italiens gränser vad gäller vissa ingredienser
Pasta Alfredo

Pasta Alfredo

Jag använder också pastavattnet till såsen för att få den riktigt krämig och dryga ut grädden med. Det finns idag oändliga varianter av denna rätt, det här receptet är väl det som mest liknar Chicken Alfredo som ni säkert känner igen
Risotto

Risotto

Grunden är alltså som alltid bra råvaror, framförallt ska man ha rätt typ av ris som har förutsättningar för en bra textur i form av både krämighet och tuggmotstånd
Svampfyllda Cannelloni med spenat

Svampfyllda Cannelloni med spenat

Här går det bra med allt från hårda lagrade ostar såsom präst, västerbotten eller parmesanost till krämiga mögelostar och getostar, eller varför inte blanda flera olika ostar
Fem jävligt goda grilltillbehör!

Fem jävligt goda grilltillbehör!

Blanda ihop allt och tillsätt salt och olivolja tills du fått en krämig konsistens. Just här har jag heller inte nödvändigtvis definierat det som ”kolhydraterna” om ni förstår vad jag menar, det vill säga alternativ till pasta, ris eller potatis utan snarare istället för salladen eller någon liten extra detalj som bara höjer hela rätten ett par snäpp till
Vegetarisk carbonara

Vegetarisk carbonara

Det där är ett exempel på typisk italiensk pastalag - man har aldrig grädde i en carbonara, såsen blir krämig genom ägget
Recept: Cacio e pepe, original och vegansk!

Recept: Cacio e pepe, original och vegansk!

När du har en krämig sås som täcker pastan fint är du nöjd. Som utlovat kommer här recept på vad som verkar vara en av roms nationalrätter, Cacio e Pepe
Fettuccine Alfredo – försvinnande gott…

Fettuccine Alfredo – försvinnande gott…

Krämig och mild med tydlig smak av smör och parmesan, med endast lite persilja tillsatt. Det finns en anledning till att Feetuccine Alfredo blivit en av det italienska kökets mest omtyckta rätter
Matsedel vecka 7

Matsedel vecka 7

Här är köttbullarna nedbäddade i en ugnsform tillsammans med en krämig tomsås som toppas med massor av god ost
Rimmad torskrygg

Rimmad torskrygg

Den fina stekytan, den krämiga purén, den härliga smörsåsen och det rökta sidfläsket gör det här till en perfekt vinterrätt
Christian vid spisen - vecka 1

Christian vid spisen - vecka 1

Rätten hade vunnit på att vara krämigare. "Jag skämdes lite över att välja en så pass "enkel" rätt, men man måste ju börja någonstans