Krämig kantarellsoppa recept

Krämig kantarellsoppa

Krämig kantarellsoppa

Rensa och dela kantarellerna i mindre bitar. Bryn smöret lätt på medelvärme i en kastrull. Lägg i svampen och rör om, låt puttra till all vätska kokat in och de börjar knäppa
Krämig kantarellsoppa

Krämig kantarellsoppa

Så varför inte festa loss mitt i veckan med en riktigt krämigkantarellsoppa, eller varför inte servera sopan som förrätt
Krämig kantarellsoppa från schlättens skog

Krämig kantarellsoppa från schlättens skog

Kantarellsoppa2 schalottenlökar 1-2 msk smör 3 dl trattkantareller 2 msk vetemjöl 7 dl köttbuljong, kraftig [2 st tärningar] 2 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 2 msk kinesisk soja 3-5 korn rosépeppar, krossade 3 msk madeiravin 2 krm salt 1 krm svartpeppar
Krämig kantarellsoppa

Krämig kantarellsoppa

Grovhacka kantarellerna. Ansa och strimla purjolöken. Fräs lök och svamp sakta i lite matfett tills nästan all vätska har kokat in och purjolöken är mjuk och glansig utan att ha fått färg

Matresan del 1

Till förrätt serverades vi gravat rökt ankbröst tillsammans med en krämig, men ändå krispig sallad av selleri och päron samt till det valnötter, sultanrussin och blomsterkrasse
Kantarellsoppa med löjromssticks

Kantarellsoppa med löjromssticks

Krämig och god kantarellsoppa med en frisk smak av citron. Det passar perfekt till den krämiga soppan, kantarellerna och de salta löjromssticksen
KANTARELLSOPPA

KANTARELLSOPPA

Jag är en älskare av soppor, speciellt soppor som smakar mycket och är mer åt det krämiga hållet. Får jag lov att bjuda på en ljuvligt god kantarellsoppa
Den balla bullen

Den balla bullen

Ugnsbakad lax med krämigt chevrétäcke. Gudomlig kantarellsoppa. Krämig vitkålsgratäng. Kategorier. Frukost. Förrätt

Krämig kantarellsoppa

Rensa och borsta kantarellerna från jord, barr och annan smuts. Lägg undan de finaste små kantarellerna till garnering

Krämig kantarellsoppa

1.  Grovhacka kantarellerna. Ansa och strimla purjolöken. Fräs lök och svamp sakta i lite matfett tills nästan all vätska har kokat in och purjolöken är mjuk och glansig utan att ha fått färg