I ett frasigt och lite grövre pajskal med potatis och rågmjöl som lite ovanligare ingredienser samsades mustigt viltskav, syrliga lingon, umamistinna kantareller, mjuksöt och kryddig palsternacka och pigg timjan med en krämig äggstanning med crème fraiche och västerbottenost
Den öländska osten med calvados, den är bara sååå god, krämig, salt och lite grynpipig. En riktigt läcker kantarellpaj av alla härliga trattisar jag fått
Det skall bli en krämig röra. Pajdeg. Sätt ugnen på 200°C. Dela det kylskåpskalla smöret i mindre bitar. Lägg smöret, mjölet och saltet i en bunke och arbeta snabbt ihop pajdegen
Vill du ha något lite mer matigt till skaldjuren så är denna krämigakantarellpaj ett hett tips. Lovade er ett recept på kantarellpaj som vi åt förra helgen till vår räkfrossa
Blanda ner det rivna päronet och valnötter i oströran, det ska bli en krämig massa. Till kantarellpajerna serverade vi en röra av päron, färskost, rosmarin och hackade valnötter, en röra som lyfte pajerna ett snäpp både vad gällde smak och konsistens