Krämig kantarellpaj recept

Krämig kantarellpaj

Krämig kantarellpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Pajdeg 150 gram Mat & Bak smör 3,5 dl vetemjöl 0,5 tsk salt 2 msk vatten Fyllning 400 gram kantareller 0,5 st purjolök(ar) 1 klyfta(or) vitlök 2 msk Mat & Bak smör 0,25 tsk salt 1 krm svartpeppar Äggstanning 3 st ägg 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 gram Västerbottensost Topping 50 gram Västerbottensost , riven 0,5 kruka(or) färsk persilja Köp receptet
Kantarellpaj med brie.

Kantarellpaj med brie.

En paj med krämig svamp- och ­ostfyllning. Pajdeg. 3 dl vetemjöl 1 tsk salt 125 g smör, kallt ca 2 msk vatten, iskallt Fyllning
Kantarellpaj med Philadelphiaost

Kantarellpaj med Philadelphiaost

Det skall bli en krämig röra. Pajdeg. Sätt ugnen på 200°C. Dela det kylskåpskalla smöret i mindre bitar. Lägg smöret, mjölet och saltet i en bunke och arbeta snabbt ihop pajdegen
Kantarellpaj á la Nettan

Kantarellpaj á la Nettan

Ugn 225°. Kör degen i matberedaren. Smörj en pajforn. Klä pajformen med degen. Nagga degen med en gaffel i botten
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Vill du ha något lite mer matigt till skaldjuren så är denna krämigakantarellpaj ett hett tips. Lovade er ett recept på kantarellpaj som vi åt förra helgen till vår räkfrossa
Mimmis kantarellpaj

Mimmis kantarellpaj

Tillsätt kantarellosten i fräset och låt smälta ner till en krämig sås. Pajskal. Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg
Kantarellpaj

Kantarellpaj

Låt småkoka till en krämig stuvning. Pajskal. Finfördela smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arberta ihop till en deg
Kycklingfärs- och kantarellpaj

Kycklingfärs- och kantarellpaj

Det blir för övrigt en paj gjord på kycklingfärs och som täcks med ett krämigt välsmakande täcke innan den gräddas gyllene
Kräftor & godaste kantarellpajen

Kräftor & godaste kantarellpajen

Kräftskalen ligger sparade i frysen så en vacker dag blir det en riktigt krämig och god skaldjurssoppa att bjuda på
Små smördegspajer med kantareller

Små smördegspajer med kantareller

Blanda ner det rivna päronet och valnötter i oströran, det ska bli en krämig massa. Till kantarellpajerna serverade vi en röra av päron, färskost, rosmarin och hackade valnötter, en röra som lyfte pajerna ett snäpp både vad gällde smak och konsistens