Smaksätt med nymalen svart peppar och eventuellt med Bong Touch of Taste Kantarellfond. 1 msk kantarellfond, Bong Touch of Taste. 1 msk kantarellfond, Bong Touch of Taste
-) Fast inte en massa sås, det behövs inte när man har en krämig gratäng. Men nu skulle det inte handla om disk utan en väldigt god potatisgratäng som jag gjorde igår, med trattkantareller och kantarellfond
) En krämig kantarellpasta med knaperstekt bacon. Kantarellpasta med knaperstekt bacon2-3 port1 liter kantareller2 msk smör1/2 rödlök2 msk mjöl3 dl mjölk3 dl matlagningsgrädde1-2 msk kantarellfond (Touch of taste)1 pkt bacon1 pkt färsk fettuciniStek kantarellerna tills all vätska kokat bort och det börjar knäppa i svampen. Koka i 5 minuter och smaka till sist av med kantarellfond, salt och svartpeppar
Det ska vara en krämig anrättning med visst tuggmotstånd. Tillsätt sedan vatten, knappt en halv deciliter av vattnet som svampen legat i och koncentrerad kantarellfond
Låt puttra så att du har en fin krämig sås full av smaker. ca 3 msk kalvfond eller kantarellfond (jag tog sådan på flaska). ca 3 msk kalvfond eller kantarellfond