Hacka chokladen fint och lägg den i en skål • Värm grädden men låt den inte börja koka • Häll grädden överchokladen och rör tills chokladen smält • Mosa blåbären och rör ner dem i smeten • Kyl krämen i vattenbadoch ställ den sedan kallt i kylen, gärna över natten • Ta ut krämen ur kylen och vispa genast upp den medelvisp till en fluffig konsistens • Den måste vara kylskåpskall när du vispar den, annars är risken stor att dengrynar sig och inte går att vispa upp
Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker, äggula och kakao till en fluffig kräm. Bred en klick smörkräm på hälften av makronerna och lägg ihop med de resterande
en slät kräm. Då får jag mer utlopp för min kreativa ådra när det kommer till garneringen, men jag sätter lika gärna deg till matbröd eller gör några makroner
Det är en slags dubbel kaka med smörkrämsfyllning som vid första anblicken kan se ut som en makron, men detta är en läckerhet som är helt annorlunda i konsistensen