Blanda sweetchilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 31 port 32 port 33 port 34 port 35 port 36 port 37 port 38 port 39 port 40 port 41 port 42 port 43 port 44 port 45 port 46 port 47 port 48 port Längdskuret formbröd (12 skivor) Fyllning 1+3 300 g tonfisk (konserverad, i vatten) 1 dl Majonnäs 2 dl crème fraiche 2 msk Chilisås salt och peppar Fyllning 2 1 dl crème fraiche 3 st ägg (hårdkokta) 1 dl dill (finhackad) 2 msk Majonnäs Garnering 2 dl Majonnäs 100 g Rökt skinka 200 g Färska räkor Ost (t ex Gouda) Tomat Gurka Citron Dill Bladsallad. 1Ingredienser, 8 port Kalorier 9 st Landgångsbröd Sök Fyllning 3 st Ägg Sök 350 g Kräftstjärtar Sök 1 dl Majonnäs Sök 1 dl Crème fraiche Sök 2 tsk Pepparrot Sök 1 st Citron Sök 1 dl Dill Sök Salt och svartpeppar Sök Dekorationscrème 2 dl Crème fraiche Sök 1/2 dl Majonnäs Sök Garnering 200 g Kallrökt lax Sök Sök Sök Sök. 1Ingredienser, 6 port Kalorier 6 skivor Landgångsbröd Sök Räkfyllning 250 g Räkor Sök 1 dl Turkisk meze matyoghurt Sök 2 msk Sweetchilisås Sök 1 st Vitlöksklyfta Sök 2 msk Koriander Sök Laxfyllning 200 g Varmrökt Sök 2 dl Turkisk meze Sök Matyoghurt Sök 2 msk Gräslök Sök 1 dl Rättika Sök 2 tsk Wasabipasta Sök Garnering 2 dl Crème fraiche Sök 2 msk Sweetchilisås Sök 1 st Lime Sök 1/2 krm Salt Sök 60 g Mizunasallad Sök 1 st Lime Sök 100 g Kallrökt lax Sök 100 g Räkor Sök 1/2 kruka Koriander Sök
Idag blev det inga egenfiskade kräftor utan faktiskt riktigt fusk med kräftstjärtar i burk. 1 port 1/3 burk kräftstjärtar i lake 1 ½ dl skalade räkor ½ avokado i tärningar 1 hårdkokt ägg i skivor 200 g körsbärstomater i klyftor ½ apelsin i hinnfria klyftor 1 dl valfri tärnad färsk frukt (t ex jordgubbar, sharon och persika) Machesallad Dressing Pressad saft av ½ apelsin 1 msk sweetchilisås 1 tsk honung 1 tsk olivolja Kesoröra 1 dl keso 1 msk lättcréme fraiche 2 msk philadelphia gräslök 1 tsk citronsaft 1 msk stenbitsrom Blanda samman dressingen och kesoröran Bottna en tallrik med machesallad och fördela övriga salladsingredienser ovanpå. 1/3 burk kräftstjärtar i lake. 1 msk sweetchilisås
kräftstjärtar och räkor). ½ msk mango chutney eller sweetchilisås. Blanda ut den andra matskeden färskost med keso, lätt créme fraiche och mango chutney/sweet chili
Serverad tillsammans med ruccola, rom och kräftstjärtar. kräftstjärtar. Blanda sedan philadelphiaost, crème fraiche, rödlök , kräftstjärtar, pepparrot och hälften av dillen i en bunke och rör om noga
Till laxen serverade jag grillad sparris, ägg, kräftstjärtar, nypotatis och två olika kalla såser. En smaksatt med pepparrot, dill och rödlök och den andra bara med sweetchilisås (killarnas favorit)
Garnera med kräftstjärtar blandade med sweetchilisås och dill. Lägg kräftstjärtarna i pajskalet. 170 g kräftstjärtar. 100 g kräftstjärtar. 1 msk sweetchilisås